Team Jumbo-Visma de beste in ploegentijdrit Ronde van Burgos

Team Jumbo-Visma de beste in ploegentijdrit Ronde van Burgos

Team Jumbo-Visma heeft de ploegentijdrit in de Ronde van Burgos gewonnen. De geel-zwarte formatie legde het parcours van dertien kilometer af in veertien minuten en 38 seconden en hield daarmee Movistar en BORA-hansgrohe ruimschoots achter zich. Attila Valter neemt de leiderstrui over van Juan Sebastián Molano.

De zevenkoppige selectie deelde de listige ploegentijdrit uitstekend in. Robert Gesink, Gijs Leemreize en Edoardo Affini deden op het vlakke gedeelte de eerste kopbeurten, wat ervoor zorgde dat het tempo constant hoog lag. Nadien moest in de slotkilometers een steil heuveltje worden bedwongen. Valter, Primož Roglič, Jan Tratnik en Koen Bouwman bleven goed ronddraaien en zetten met een gemiddelde van 53 kilometer per uur de klok stil in Poza de la Sal. De voorsprong op Movistar bedroeg uiteindelijk negentien seconden.

"Hopelijk kan ik ook hoog eindigen in het algemeen klassement."

Attila Valter

“Ik denk dat onze ploegentijdrit vrijwel perfect was”, stelt Valter na afloop. “Deze discipline komt niet meer zo vaak voor, dus het was weer eens een uitdaging. We hadden een goed plan gemaakt, al hadden we misschien wat rustiger kunnen starten. Het vergt veel van iedereen in een ploeg om een renner als Edoardo te volgen. Het was fijn om een ploegentijdrit te rijden voor de Vuelta a España. We kunnen hier ook weer verbeterpunten uithalen. Ik ben heel blij met deze zege.”

Valter gaat morgen genieten in de leiderstrui. “Het wordt lastig om deze positie vast te houden, mede omdat we hier met Primož een sterke kopman bij ons hebben. Mijn rol is om hem zoveel mogelijk te ondersteunen. Wel ben ik ontzettend trots dat ik deze trui mag aantrekken. Hopelijk kan ik ook hoog eindigen in het algemeen klassement.”

“Het was een vrij snelle ploegentijdrit met een lastige klim op het einde”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Dat maakte het gecompliceerd, zeker omdat de inspanningen uit de beginfase gingen doorwegen op de beklimming. Na vier kilometer verloren we Gijs en Robert na hun kopbeurt en verrichte Edoardo beulswerk tot aan het klimmetje. Koen beet daarna sterk door in de eindfase. Iedereen heeft zijn taken uitstekend volbracht. Het was een supergoede dag voor de ploeg.”

Door de zege in de ploegentijdrit is het seizoenstotaal van Team Jumbo-Visma opgelopen naar 47 overwinningen.

 / 

Gerelateerde updates