Team Jumbo-Visma doorstaat achttiende etappe Tour de France vlekkeloos

Team Jumbo-Visma doorstaat achttiende etappe Tour de France vlekkeloos

Team Jumbo-Visma is de achttiende etappe van de Tour de France zonder problemen doorgekomen. Jonas Vingegaard genoot voor de twaalfde dag op rij van de gele trui en Christophe Laporte spurtte in de finishstraat naar een toptienklassering in de daguitslag. Vroege vluchter Kasper Asgreen greep de zege.

Zonder Wout van Aert zette het peloton vanuit Moûtiers koers richting het noorden, waar de finishstreep getrokken was in Bourg-en-Bresse. De ploegen met sprintambities trachtten een viertal vluchters in te rekenen in de laatste kilometers, maar het peloton verkeek zich op de sluwheid van de vier. Laporte meldde zich op de voorposten om zijn sprintersbenen te testen, met een negende plaats als resultaat. In de buik van het peloton passeerden Vingegaard en zijn overige ploeggenoten zonder problemen de streep.

De Deen mocht zich even later op het podium melden om voor de 24e keer in zijn carrière het felbegeerde gele kleinood op te halen. “Het was vandaag eigenlijk wel een fijne dag. Er heerste niet al te veel stress in het peloton. Dat is normaliter in zulk soort ritten wel het geval. De koerssituatie van vandaag bracht daar echter verandering in. Voor ons is het zaak in ritten zoals die van vandaag om uit de problemen te blijven. Mijn teamgenoten houden me al de gehele Tour in de veilige zone. Dat geeft veel vertrouwen. Ook vandaag hebben ze het weer met verve gedaan. We zaten in de slotfase constant goed van voren”, verklaart Vingegaard, die zijn landgenoot Asgreen complimenteert vanwege diens fraaie zege.

"We moeten de focus behouden en alert blijven rijden"

Jonas Vingegaard

“Normaal voel ik me daags na een zware bergetappe ietsje minder”, weet Vingegaard vanuit het verleden. “Vandaag was dat echter niet het geval. Ik ben de dag relatief eenvoudig doorgekomen. Het is vaak ook een mentale kwestie. Uiteraard tel ik de dagen af tot aan Parijs. We mogen ons gelukkig prijzen met elke dag waarop ik in de gele trui rijd. Ik geniet erg van het rondrijden in dit fraaie tenue. Het klinkt cliché, maar we moeten het tot aan Parijs dag per dag blijven bekijken. We moeten de focus behouden en alert blijven rijden. Vandaag zijn we daar in ieder geval heel goed in geslaagd.”

Gerelateerde updates