Team Jumbo-Visma doorstaat dertiende etappe Tour prima

Team Jumbo-Visma doorstaat dertiende etappe Tour prima

Team Jumbo-Visma is de dertiende etappe van de Tour de France goed doorgekomen. Een groep vluchters mocht strijden om de dagzege. Jonas Vingegaard genoot van een nieuwe dag in het geel en Wout van Aert breidde zijn voorsprong in het puntenklassement uit.

Enkele ploegen probeerden de ontsnappers tijdig in te rekenen, maar op vijftien kilometer van de streep gooide het peloton de handdoek in de ring.

“Er zaten sterke renners in de ontsnapping. Wij hadden geen noodzaak om hen in te rekenen. De omstandigheden waren wederom pittig. We hebben in de hitte relatief wat energie kunnen sparen. Al met al zijn we tevreden met de dag van vandaag”, aldus Vingegaard.

"Ik ben blij dat ik dan opnieuw de gele trui mag aantrekken"

Jonas Vingegaard

De klassementsleider kijkt met een schuin oog vooruit naar de etappe van morgen. “Ik ben blij dat ik dan opnieuw de gele trui mag aantrekken. Het slot van de etappe van morgen zal niet eenvoudig worden. Daar zal de concurrentie wellicht iets gaan proberen. Samen met de ploeg gaan we de gele trui verdedigen.”

“Ik had dit scenario verwacht”, geeft Van Aert na afloop van de etappe aan. “We hebben er als ploeg vrede mee dat de zege vandaag naar een vluchter gaat. Het was een warme dag waarbij wijzelf uit de problemen zijn gebleven. Zelf heb ik nog wat extra puntjes gesprokkeld voor de groene trui. Zodra daar een mogelijkheid voor is, laat ik dat zeker niet na. Het zou heel mooi zijn als ik in deze trui kan finishen in Parijs. Maar zover is het nog niet. Ik mag me nog niet rijk rekenen, dus zal waar mogelijk de punten trachten te vergaren.”

Ploegleider Grischa Niermann zag dat Team Jumbo-Visma niet gedwongen werd het heft in handen te nemen. “De sprintersploegen met ambities namen die taak vandaag op zich. Het was een warme dag en het tempo lag hoog. Zodoende was het zeker geen heel gemakkelijke dag. Relatief gezien zijn we de dag vrij eenvoudig doorgekomen. Met de gele en groen trui in de ploeg kunnen we ons niet verschuilen in de buik van het peloton. We dienen constant alert te zijn. Onze mannen steken in een blakende vorm. Dat is ook nodig om onze doelen te bereiken. We kijken uit naar de dag van morgen”, deduceert Niermann.

Gerelateerde updates