Team Jumbo-Visma doorstaat hectische Giro-rit zonder kleerscheuren

Team Jumbo-Visma doorstaat hectische Giro-rit zonder kleerscheuren

Team Jumbo-Visma heeft de tiende rit in de Giro d’Italia goed doorstaan. Kopman Primoz Roglic kwam daags na de rustdag zonder problemen aan de meet in Viareggio. De etappe werd gewonnen door vroege vluchter Magnus Cort Nielsen.

Rondom de start van de rit heerste er onduidelijkheid alom. Door de barre weersomstandigheden zou het parcours wellicht worden ingekort. Uiteindelijk trotseerde het peloton gedurende de volledige 196 kilometer de regen, wind en kou van Scandiano naar Viareggio.

Met ruim drieduizend hoogtemeters kende de rit zeker in de beginfase nog enkele uitdagingen. Onderweg was het voor een deel van het peloton opnieuw glibberen en glijden geblazen, veelal veroorzaakt door het spekgladde wegdek. Roglic werd door zijn ploeggenoten goed omringd, waardoor de Sloveen uit de hectiek bleef. Een vroege vluchtersgroep van drie redde het tot de streep, waarbij de Deen Cort Nielsen de snelste bleek in de sprint.

“Vooralsnog zitten wij deze Giro aan de goede kant van de streep”, doelt Koen Bouwman op de griepgolf in het peloton. “Het gaat met onze hele ploeg eigenlijk wel goed. We hebben ons gister op de rustdag goed kunnen opladen voor de rest van deze Giro. Om vandaag de koers te hervatten met regen heeft natuurlijk niet onze voorkeur, maar dat zijn omstandigheden waar iedereen mee heeft te maken. We doen er alles aan om gezond en in vorm te blijven. Er komt nog een hoop aan deze ronde, waarbij ik denk dat het een mooie en spannende strijd gaat worden. Ons doel is en blijft om met de roze trui in Rome te staan.”

"Ons doel is en blijft om met de roze trui in Rome te staan"

Koen Bouwman

Ploegleider Arthur van Dongen spreekt na afloop klare taal. “Deze etappe was opnieuw hectisch. De koers was heel onoverzichtelijk door de vele valpartijen. De renners hadden het niet gemakkelijk in deze zware omstandigheden. Het heeft zeker weten zijn tol geeist. Dit weer gaat niemand in de koude kleren zitten. Wat betreft de prestaties van onze ploeg kunnen we vandaag enkel tevreden zijn. De mannen hebben zich goed staande gehouden. Primoz is heel de dag goed beschermd. Dat was het voornaamste doel”, vertelt Van Dongen.

Gerelateerde updates