Team Jumbo-Visma houdt kruit droog in tiende rit Tour de France

Team Jumbo-Visma houdt kruit droog in tiende rit Tour de France

De tiende rit in de Tour de France is voor Team Jumbo-Visma relatief rustig verlopen. Christophe Laporte zat in de kopgroep, maar moest op de slotklim laten lopen. Primoz Roglic en Jonas Vingegaard finishten in de groep der favorieten.

Een grote kopgroep kreeg de zegen van het peloton en mocht voor de etappezege strijden. Ploegleider Grischa Niermann licht toe waarom Laporte vooruit werd gestuurd. “We wisten dat deze rit te makkelijk zou zijn om iets te proberen voor het algemeen klassement. Om het overzicht te houden wilden we wel meezitten in de ontsnapping.”

 / 

Voor Team Jumbo-Visma kan de focus nu naar de aankomende zware bergritten. Morgen staat de renners een slotklim naar de Col du Granon te wachten. Een klim die door Steven Kruijswijk en zijn teamgenoten werd verkend. “Het is een enorm zware klim. Zeker met de hoge temperaturen gaat het lastig worden. De finish is op 2400 meter, dus dat gaat ook nog een rol spelen. Ik denk dat we iets moois gaan zien”, aldus de Nederlander.

“Het is een heel zware klim, een van de zwaarste die ik ook gezien heb”, zegt ook Vingegaard. De Deen kijkt uit naar de rit van morgen. “We gaan het zien morgen. Ik hoop dat ik goede benen heb. Elke bergrit zal een kans voor ons zijn en ik voel me goed.”

 / 

Gerelateerde updates