Team Jumbo-Visma niet bij de besten in Koninginnenrit Catalonië

Team Jumbo-Visma niet bij de besten in Koninginnenrit Catalonië

De manschappen van Team Jumbo-Visma zijn er in de vierde etappe van de Ronde van Catalonië niet in geslaagd bij de voorsten te eindigen. In de koninginnenrit met aankomst bergop eindigde Sam Oomen op een veertiende plaats. De Nederlander was daarmee de eerste renner van Team Jumbo-Visma die de streep passeerde.

De etappe kende drie lange beklimmingen. Door de flinke interesse om mee te zitten in de vlucht lag het tempo in de beginfase erg hoog. Het lukte uiteindelijk zeven renners de definitieve slag te slaan. Op de slotklim was het gedaan met de snode plannen van de vluchters.

De deur in het peloton stond inmiddels wagenwijd open. Rohan Dennis en Robert Gesink losten aan de voet van de slotklim, nadat het tweetal zich gedurende de dag had weggecijferd voor Oomen en Steven Kruijswijk. Laatstgenoemde was op het eerste gedeelte van de laatste beklimming van de dag attractief en poogde nog weg te geraken bij de concurrentie. De Brabander slaagde daar niet in en besloot vervolgens zijn eigen tempo te hanteren. Oomen schoof in de laatste kilometers nog enkele plekken naar voren en finishte net buiten de top tien.

"Iedereen heeft vandaag alles gegeven."

Marc Reef

“Het was een erg lastige dag”, geeft ploegleider Marc Reef toe. “Vooral de aankomst was erg pittig. Op de slotbeklimming koersten de jongens boven de tweeduizend meter hoogte. Iedereen heeft vandaag alles gegeven. De komende dagen is het zaak om te proberen met Sam en Steven zo kort mogelijk in het klassement te eindigen. Er staan nog een aantal erg verraderlijke ritten op het programma, mede door het gevaar van de wind. Wellicht kunnen we iets proberen om wat plekken op te schuiven. We laten de moed nu zeker niet zakken.”

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 4

Uitslag
Klassement

Uitslag

Klassement

Gerelateerde updates