Team Jumbo-Visma roert zich nauwelijks in sprintersetappe Giro

Team Jumbo-Visma roert zich nauwelijks in sprintersetappe Giro

De vijfde etappe van de Giro d’Italia is uitgemond in een massasprint. Daags na de eerste bergrit hield Team Jumbo-Visma zichzelf relatief op de achtergrond. De zwart-geelhemden eindigden zonder al te veel overbodige inspanningen in de buik van het peloton. Pascal Eenkhoorn reed een verdienstelijke slotkilometer en drukte zijn wiel in de sprint uiteindelijk als vijftiende over de streep.

Een 174 kilometer lange rit voerde de renners vanuit Catania langs de kust van de Middellandse Zee in de richting van Messina. Onderweg lag er één obstakel voor het peloton: een lange klim van twintig kilometer aan gemiddeld vier procent stijgingspercentage. Een groep van vijf renners zag vroeg in de etappe haar kans schoon om weg te springen uit het peloton. Het kwintet fietste zo’n vier minuten aan voorsprong bij elkaar. Vlak na de beklimming rekende het peloton het vijftal weer in.

Enkele sprinters moesten op de beklimming de rol lossen. Het tempo werd in het peloton vervolgens hooggehouden door ploegen met ambities voor de dagzege. In de straten van Messina mondde de etappe uiteindelijk uit in een massasprint. Arnaud Démare won de rit. De renners van Team Jumbo-Visma kwamen ongeschonden en in dezelfde tijd als de winnaar over de streep.

"Er gaat nog een hoop aankomen deze Giro"

Jos van Emden

“Het was vandaag zaak om goed binnen te komen”, vertelt Jos van Emden na afloop. “Die etappes zitten er in een grote ronde nou eenmaal tussen. Er gaat nog een hoop aankomen deze Giro. Een dag als vandaag is dus zeker welkom. Al is het soms wel eens jammer dat het een beetje ontbreekt aan sportieve uitdagingen in zo’n etappe. Dat wil niet zeggen dat het vandaag een eenvoudige dag was. Verschillende ploegen hielden het tempo behoorlijk hoog. Morgen verwacht ik een soortgelijke dag. Vanaf vrijdag komen we op ander terrein terecht.”

 / 

Gerelateerde updates