Team Jumbo-Visma tankt energie in aanloop naar slotstuk Giro d’Italia

Team Jumbo-Visma tankt energie in aanloop naar slotstuk Giro d’Italia

Etappe zeventien van de Giro d’Italia is voor Team Jumbo-Visma zonder schermutselingen verlopen. De etappe eindigde in Caorle in een massasprint. De manschappen van de Nederlandse formatie eindigden veilig in de buik van het peloton.

Nadat de traditionele vlucht van de dag was ingerekend piloteerden de sprintersploegen de rappe mannen richting het front. De Italiaan Alberto Dainese trok aan het langste eind.

Rohan Dennis kijkt na de relatief rustige etappe al vooruit naar de komende ritten. “Hopelijk kan ik de aankomende dagen weer belangrijk zijn voor het team. Primoz Roglic heeft nog steeds alle kans om deze wedstrijd te winnen. Hopelijk heeft hij de benen in de komende ritten. De concurrenten zijn sterk. We kunnen het wellicht slim spelen en hen op die manier verschalken”, vertelt de Australiër.

"We zijn als een van de weinige teams nog helemaal compleet"

Marc Reef

“Eindelijk een rustige dag voor de renners”, spreekt ploegleider Marc Reef. “Dat is in een grote ronde nooit een overbodige luxe. We zijn de etappe goed doorgekomen. Primoz is goed beschermd en uit de wind gehouden. Dat was het hoofddoel. De dag van gisteren heeft er bij het hele peloton wel ingehakt. We kijken al vooruit naar de komende zware dagen. We zijn als een van de weinige teams nog helemaal compleet. Dat gaat zeker in ons voordeel werken. Ineos moet de koers gaan controleren. Zij zijn nog maar met vijf renners. Misschien dat we dat overwicht in een rit als die van morgen kunnen uitbuiten.”

Gerelateerde updates