Team Jumbo-Visma tankt vertrouwen in fel betwiste eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma tankt vertrouwen in fel betwiste eerste bergetappe Giro

Team Jumbo-Visma heeft zich goed door de zware vierde rit van de Giro d’Italia heen geslagen. De eerste bergetappe werd in een hoog tempo en regenachtige omstandigheden betwist. Koen Bouwman sprintte naar de zevende plaats. In diezelfde groep finishten ook Primoz Roglic en Sepp Kuss.

Aurélien Paret-Peintre pakte de dagzege in Lago Laceno vanuit de kopgroep. Andreas Leknessund, die ook in de vlucht van de dag zat, is de nieuwe drager van de roze leiderstrui. Roglic staat nu op een vijfde plaats in het klassement.

Dat de vrijbuiters zouden strijden voor de dagzege en de roze trui, was voorafgaand de etappe al een reëel scenario, zegt Bouwman. “Als je vandaag mee zat, dan kon je voor de rit en de roze trui gaan. Het was hollen en stilstaan, want er was animo van heel veel renners. Het was een typische zware Giro-rit.”

“En toch was het een supermooie rit”, vervolgt de winnaar van de bergtrui van de Giro van 2022. “Het was voor iedereen afzien, eigenlijk de gehele etappe. In de finale zaten Sepp en ik nog goed bij Primoz, dus daar kunnen we tevreden mee zijn. Primoz voelde zich prima, maar het was vooral een dag om goed door te komen. We laten zien dat we klaar zijn voor wat komen gaat.”

"De komende bergetappes kunnen wij met veel vertrouwen ingaan."

Ploegleider Marc Reef

Ploegleider Marc Reef kon zich vinden in de woorden van zijn renner. “De langverwachte strijd voor de vlucht van de dag kwam er ook. Daarin hielden wij ons afzijdig, maar het viel nooit stil. We hebben Primoz altijd goed van voren gehouden.”

Op de laatste beklimming van de Colle Molella kwam er geen aanval vanuit de groep van klassementsrenners. “Ik denk dat iedere ploeg die rijdt voor een klassement deze situatie wel prima vond. Het was ook een beetje aftasten van hoe goed iedereen is. We zaten er in de grote groep met Koen, Sepp en Primoz goed bij. We hebben als team laten zien dat we goed in orde zijn. De komende bergetappes kunnen wij met veel vertrouwen ingaan”, aldus Reef.

Michel Hessmann kwam in de afdaling van de eerste gecategoriseerde beklimming van de dag ten val, maar kon zijn weg snel vervolgen.

 / 

Gerelateerde updates