Team Jumbo-Visma Women handhaaft zich in bergtijdrit Giro

Team Jumbo-Visma Women handhaaft zich in bergtijdrit Giro

Team Jumbo-Visma Women is de vierde etappe van de Giro d’Italia Donne goed doorgekomen. Op het oplopende tijdritparcours in Formazza ging de overwinning naar de rozetruidraagster Anna van der Breggen. Marianne Vos noteerde namens de zwart-gele formatie de snelste tijd in de race tegen de klok.

De Brabantse kwam in de zware bergtijdrit over ruim elf kilometer ruim vier minuten later dan winnares Van der Breggen over de streep boven op de klim in Riale. “Onze focus ligt vooral op komende dagen. Desalniettemin was het vandaag een pittige klim. In de ‘maglia ciclamino’ kreeg ik onderweg veel aanmoedigingen van de Italiaanse ‘tifosi’. Het is mooi om te zien hoe de Giro dan toch leeft in die afgelegen bergdorpjes.”

"Het was vandaag een pittige klim."

Marianne Vos

Het team kijkt vooral uit naar de komende dagen aldus ploegleider Marco Postma. “Deze klimtijdrit was vooral belangrijk voor de klassementsrenners. Daar liggen onze doelen niet tijdens deze Giro. De komende dagen komen er nog een aantal mooie etappes aan die ons heel goed liggen. Daar gaat onze aandacht naar uit.”

 / 

Gerelateerde updates