Team Visma | Lease a Bike doorstaat laatste bergrit in Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike doorstaat laatste bergrit in Giro d’Italia

Team Visma | Lease a Bike heeft de voorlaatste Giro-etappe zonder problemen doorstaan. Attila Valter wist enige tijd stand te houden in de groep der favorieten. Hij finishte uiteindelijk als achttiende. De ritwinst was voor Tadej Pogacar.

Na een openingsfase over glooiende wegen, stond in de finale de dubbele beklimming van de achttien kilometer lange Monte Grappa op het programma. In tegenstelling tot de voorbije etappes mengden de Team Visma | Lease a Bike-renners zich niet in de strijd voor de vroege vlucht. Hongaars kampioen Valter vatte de slotklim aan in de groep der favorieten.

“Op de eerste beklimming voelde ik me verrassend goed”, reageert Valter. “Ik overleefde in het spoor van de klassementsrenners. Tijdens de tweede keer Monte Grappa ging het te snel voor me. Daarna reed ik zonder al te veel risico’s te nemen richting de streep. Ik ben blij met het niveau dat ik haalde in de derde week van een grote ronde. Al is er zeker nog ruimte voor verbetering richting de toekomst.”

"Natuurlijk zullen we terugkijken naar deze Giro met gemengde gevoelens"

Attila Valter

Zonder grote verrassingen in de slotetappe in Rome, eindigt Valter de Giro d’Italia als 22ste in het algemene klassement. “Natuurlijk zullen we terugkijken naar deze Giro met gemengde gevoelens”, zegt hij. “Ik zou meteen een aantal plaatsen willen inruilen om zo Cian (Uijtdebroeks) nog in koers te hebben, maar zo werkt het helaas niet. Ik vind het vooral jammer dat Cian zich nooit heeft kunnen tonen in de etappes die hem op het lijf geschreven waren. Zijn ritten lagen namelijk in de tweede en derde week.”

Na de gedwongen opgaves van Robert Gesink, Christophe Laporte, Olav Kooij en Uijtdebroeks, werkte Valter samen met ploeggenoten Tim van Dijke, Jan Tratnik en Edoardo Affini de resterende etappes af. “We kunnen trots terugblikken op hoe we met ons vieren er nog alles aan hebben gedaan de laatste weken”, voegt Valter eraan toe. “Ook gisteren toonden we nog maar eens hoe strijdvaardig we nog waren en morgen gaat Tim nog een keer meesprinten. Het leek soms alsof we nog met acht koersten. Daar ben ik trots op.”

Giro d'Italia

Stage 20

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates 04:58:23
2
Valentin Paret-Peintre
Decathlon AG2R La Mondiale Team +00:02:07
3
Daniel Felipe Martínez
BORA - hansgrohe +00:02:07
18
Attila Valter
Team Visma | Lease a Bike +00:09:54
42
Jan Tratnik
Team Visma | Lease a Bike +00:25:12
125
Tim van Dijke
Team Visma | Lease a Bike +00:43:48
126
Edoardo Affini
Team Visma | Lease a Bike +00:43:48

Klassement

Gerelateerde updates