Team Visma | Lease a Bike doorstaat overgangsrit Volta Ciclista a Catalunya

Team Visma | Lease a Bike doorstaat overgangsrit Volta Ciclista a Catalunya

In de schaduw van het wielergeweld in onder meer Vlaanderen en Italië, werd er vandaag ook in Catalonië gekoerst. Team Visma | Lease a Bike kwam daar zonder al te veel schermutselingen de vijfde etappe van de Volta a Catalunya goed door. Met het slotweekend in aantocht staat Sepp Kuss op de zevende plaats in het klassement.

Etappe vijf leende zich op voorhand voor de vluchters, maar ook de sprintersploegen rekenden zich zeker niet kansloos. Mede daardoor duurde het lang voordat een vluchtgroep definitief de zegen kreeg. Attila Valter toonde zich onderweg strijdlustig, door meerdere malen het hazenpad te kiezen. Uiteindelijk eindigde de etappe in een sprint, gewonnen door de Fransman Axel Laurence. Klassementsmannen Kuss en Cian Uijtdebroeks finishten in dezelfde tijd.

“Op voorhand kwamen we hier voor een topvijfklassering met Sepp of met Cian”, zo stelt ploegleider Marc Reef. “En dat is nog steeds mogelijk. Er komen nu nog twee heel lastige etappes aan. We worden iedere dag ietsje sterker, dus dat belooft voor de twee slotetappes.”

"Het lukte zelfs nog enigszins om wat krachten voor morgen te sparen"

Cian Uijtdebroeks

Uijtdebroeks beschrijft zijn dag op de fiets: “Het was nog een behoorlijk pittige dag. In deze koers is geen enkele dag eenvoudig. De twee klimmetjes onderweg verliepen zonder problemen. Op de momenten dat we alert moesten zijn, zaten we als ploeg goed van voren. Het lukte zelfs nog enigszins om wat krachten voor morgen te sparen. Hopelijk kunnen we er dan invliegen.”

Gerelateerde updates