Team Visma | Lease a Bike handhaaft zich na tijdrit in top klassement Algarve

Team Visma | Lease a Bike handhaaft zich na tijdrit in top klassement Algarve

De troepen van Team Visma | Lease a Bike hebben zichzelf op de voorlaatste dag van de Volta ao Algarve een redelijke uitgangspositie in het klassement verschaft. In een tijdrit van 22 kilometer reed Jan Tratnik naar een tiende plaats, een plaatsje voor ploegmaat Wout van Aert. Het duo staat nu op de plekken drie en vier in het algemeen klassement.

De Sloveen Tratnik, voor Team Visma | Lease a Bike de man voor het klassement in de Portugese rittenkoers, ligt met nog een etappe voor de boeg op podiumkoers. “Tratnik heeft een prima tijdrit achter de rug. Hij had ook een goed gevoel onderweg. We kunnen niet anders stellen dan dat hij een goed resultaat heeft bereikt”, stelt ploegleider Marc Reef.

Jan Tratnik

Sepp Kuss zakte weliswaar van plaats drie naar plaats elf in het klassement, maar Reef toont zich desondanks tevreden. “We weten allemaal dat de tijdrit niet het specialisme is van Sepp. Voor zijn doen heeft hij het goed gedaan. Hij verliest wat tijd op de concurrentie, maar dat was vooraf ingecalculeerd.”

"Er is nog een hoop mogelijk"

Marc Reef

Met ook Van Aert - die deze winter nog weinig aandacht aan zijn tijdrit besteedde - nog in de top van het klassement heeft Team Visma | Lease a Bike meerdere ijzers in het vuur op de slotdag. “We staan nu derde, vierde en elfde in de algemene rangschikking. Daarmee staan we er redelijk voor. Kijkend naar de dag van morgen, met opnieuw een aankomst bergop, is er nog een hoop mogelijk”, besluit Reef.

Sepp Kuss

Gerelateerde updates