Team Visma | Lease a Bike kent moeilijke dag in koninginnenrit Volta Ciclista a Catalunya

Team Visma | Lease a Bike kent moeilijke dag in koninginnenrit Volta Ciclista a Catalunya

Team Visma | Lease a Bike heeft geen hoofdrol kunnen opeisen in de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië. De geel-zwarte formatie nam het initiatief in aanloop naar de loodzware Coll de Pradell, maar op de steile stukken kregen Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks het lastig. Kuss finishte uiteindelijk als vijftiende. De ritwinst was voor klassementsleider Tadej Pogačar.

Op de voorlaatste dag van de Catalaanse rittenkoers stond de 154 kilometer lange koninginnenrit op het programma. Tussen Berga en Queralt trotseerden de renners vijf gecategoriseerde beklimmingen. Vrijwel meteen na het startschot vormden twee renners de vroege vlucht. Het peloton gaf, onder impuls van Team Visma | Lease a Bike, het duo nooit veel ruimte.

De meest gevreesde beklimming van de dag was die van Coll de Pradell, een klim van buitencategorie. Eenmaal richting de top kregen de Team Visma | Lease a Bike-renners het lastig. Zowel Kuss als Uijtdebroeks moesten de rol voorin lossen, maar de twee wisten terug te keren tijdens de afdaling. Even later besliste een ontketende Pogačar de etappe op de voorlaatste klim. Kuss bereikte uiteindelijk als vijftiende de aankomstlijn. De Amerikaan verloor zijn plek in de top tien van het algemene klassement.

"Dit resultaat was het maximaal haalbare vandaag. Dat moeten we accepteren."

Marc Reef

“Natuurlijk hadden we op meer gehoopt”, zegt ploegleider Marc Reef na afloop. “Ons doel voor aanvang van de etappe was om met Sepp en Cian een sprong te maken in het klassement. Daarom besloten we om mee de koers te dragen. We hadden er vertrouwen in, maar jammer genoeg bleken ze niet over de goede benen te beschikken vandaag. Sepp herpakte zich nog goed op de slotklim, maar de energietank was leeg.”

“Ook dat is topsport”, gaat hij verder. “We zijn er vol voor gegaan, maar we waren niet in staat om het te doen. Dit resultaat was het maximaal haalbare vandaag. Dat moeten we accepteren. Ook morgen wacht ons nog een lastige slotetappe in Barcelona. Steven maakte een goede indruk vandaag. Daarnaast bewees Attila in het verleden al dat de beklimming van de Montjuïc hem goed ligt. We zullen zien wat er daar nog kan voor ons.”

 / 

Gerelateerde updates