Toptienklassering voor thuisrijder Affini in tijdrit Giro d’Italia

Toptienklassering voor thuisrijder Affini in tijdrit Giro d’Italia

Edoardo Affini is in de tweede tijdrit van de Giro d’Italia naar een tiende plaats gereden. In zijn geboortestreek en met zijn familie langs de kant van de weg, legde Affini de beproeving tegen de klok af met een gemiddelde van meer dan 51 kilometer per uur.

Voor de Italiaan, geboren in Mantua, was het een rit dicht bij huis. “Het was heel erg gaaf om over bekende wegen te rijden”, vertelt Affini na binnenkomst. “Ik zag onderweg een hoop bekenden. Het doet me goed dat zij de moeite namen om naar de Giro d’Italia te komen kijken. Het gaf me zeker vleugels. Ik heb naast het afzien ook genoten.”

Van parcourskennis was absoluut sprake, zo blijkt tijdens de analyse van Affini. “Je kon deze tijdrit opdelen in twee gedeeltes. Het eerste deel was behoorlijk technisch. Het was zaak om daar niet direct alle energie te verspillen. Het tweede gedeelte was op de pure kracht. Daar was het mogelijk om veel vermogen te trappen.”

"Ik heb naast het afzien ook genoten"

Edoardo Affini

Na afloop kon Affini leven met de geleverde prestatie. “Het was een redelijk goede tijdrit. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Het is altijd lastig om na twee weken in een grote ronde nog alles eruit te persen, maar het is me denk ik wel goed gelukt. De vermoeidheid zal bij iedereen langzaam zichtbaar zijn geweest. Andere jongens hebben hier ook heel sterk gereden. Het deelnemersveld is natuurlijk niet min. Ik kan zeker leven met de tiende plek”, besluit de 27-jarige Italiaan.

Naast Affini, reden ook Jan Tratnik, Tim van Dijke en Attila Valter een verdienstelijke tijdrit. Het drietal ging voluit en reed de chrono van ruim 31 kilometer allemaal in minder dan veertig minuten. Tratnik en Van Dijke eindigden in de top twintig.

 / 

Giro d'Italia

Stage 14

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates