Toptienklassering voor Vos en Van Empel in vierde etappe Giro d’Italia Donne

Toptienklassering voor Vos en Van Empel in vierde etappe Giro d’Italia Donne

Marianne Vos en Fem van Empel finishten na een sterke wedstrijd allebei in de top tien in de vierde etappe van de Giro d’Italia Donne. Elisa Longo Borghini won de rit na een late aanval. Vos sprintte in de achtervolgende groep naar de vijfde plaats, Van Empel werd negende.

Al vroeg op de maandag trokken drie rensters ten aanval. Het peloton en Team Jumbo-Visma Women hielden de voorsprong klein en al ruim voor de meet werd het groepje weer ingerekend. Drie beklimmingen van derde categorie kregen de rensters voor de kiezen in Italië. Marianne Vos en Fem van Empel overleefden de beklimmingen goed, maar moesten uiteindelijk toch verstek laten gaan toen Longo Borghini in de aanval ging met rozetruidrager Annemiek van Vleuten en Veronica Ewers.

“We wisten dat het moeilijk zou zijn om deze drie sterke rensters weer terug te halen”, aldus race coach Carmen Small. “Het is erg zonde dat de ploegen in de achtervolgende groep niet goed samenwerkten. We wilden vandaag opnieuw sprinten met Marianne na haar tweede plaats van gisteren, maar het zat net niet helemaal mee voor ons vandaag.”

"We kunnen tevreden zijn met de koers die we hebben gereden vandaag"

Fem van Empel

Van Empel sluit zich aan bij de woorden van Small. “Het is jammer dat we de koplopers niet terug konden pakken. Maar ik denk wel dat we onze taak vandaag goed hebben uitgevoerd. We kunnen tevreden zijn met de koers die we hebben gereden.”

De pas twintigjarige renster van de Nederlandse wielerformatie pakte op de eerste beklimming zelfs nog een aantal punten voor het bergklassement en staat daarin op de vierde plaats. “Het was eigenlijk niet eens zozeer de bedoeling. Ik wilde gewoon eens de benen testen ten opzichte van de rest. Ik voelde me vanochtend wat misselijk. Het was vooral overleven vandaag, maar ik ben er aardig goed doorheen gekomen.”

Gerelateerde updates