Uijtdebroeks schuift op in klassement Giro d’Italia en herovert witte trui

Uijtdebroeks schuift op in klassement Giro d’Italia en herovert witte trui

Cian Uijtdebroeks heeft goede zaken gedaan in de Giro d’Italia. In een rit met aankomst bovenop Prati di Tivo handhaafde de jonge Belg zich in een groep der favorieten. De witte trui zit na de achtste etappe weer om de schouders van Uijtdebroeks.

Een groep van veertien renners reed in de beginfase weg van het peloton. Kort daarvoor was ook Jan Tratnik erg actief om in de vlucht van de dag te geraken. Maar al snel werd duidelijk dat enkele ploegen in het peloton hun zinnen vandaag hadden gezet op de ritzege, want nooit werd de voorsprong van de kopgroep heel groot.

Met nog enkele kilometers te gaan op de slotklim werden de laatste vluchters gegrepen. Uijtdebroeks zat op dat moment goed van voren en pareerde even later enkele aanvallen van de concurrentie. In een sprint, gewonnen door Tadej Pogacar, eindigde Uijtdebroeks uiteindelijk als zevende. Door die prestatie stijgt de Belg van zeven naar vijf in het klassement. Daarnaast zit de witte jongerentrui weer terug om de schouders van Uijtdebroeks.

“Het was in de finale iets te vlak voor mij om aan te vallen”, vertelt Uijtdebroeks direct na afloop van de rit. “De benen waren goed. Ik heb het echter liever nog iets steiler om aan te kunnen vallen. Het tempo lag heel hoog, waardoor ontsnappen nauwelijks mogelijk was. Antonio Tiberi probeerde het enkele keren, maar ik zat steeds goed op zijn wiel. De witte trui is niet hetgeen waarmee ik in gedachten koers. Ik mik op een zo hoog mogelijk resultaat in het algemeen klassement.”

"We hebben vandaag ook weer een goede strijd geleverd"

Cian Uijtdebroeks

Uijtdebroeks is zeer tevreden over de gang van zaken in deze Giro d’Italia. “We hebben al wat zware dagen gehad, maar het gaat wel naar behoren voor mij. We hebben vandaag ook weer een goede strijd geleverd. Het geeft me natuurlijk een hoop vertrouwen dat ik de witte trui herover en ook nog eens twee plaatsen stijg in het klassement. Daar kunnen we weer mee vooruit.”

Gerelateerde updates