Valter klimt richting toptienklassering in UAE Tour

Valter klimt richting toptienklassering in UAE Tour

Team Visma | Lease a Bike heeft zijn huid duur verkocht in de eerste bergetappe van de UAE Tour. Attila Valter klom op de flanken van Jebel Jais met de besten mee naar boven en finishte uiteindelijk als zesde. Kort daarachter reed Bart Lemmen op het tandvlees naar een plaats bij de beste twintig.

Onderweg toonden de troepen van Team Visma | Lease a Bike zich alert bij plotselinge waaiervorming. Na nog geen honderd kilometer koers was het van het een op het andere moment vrouwen en kinderen eerst in het peloton. De wind brak de grote groep in stukken, en onder meer Valter en Lemmen bleken bij de les. De ontstane schade werd door de achtervolgende groepen echter rap ongedaan gemaakt, waarna de rust terugkeerde.

In de laatste kilometer richting de top van Jebel Jais plaatste de Australische dagwinnaar Ben O’Connor zijn, zo bleek even later, beslissende aanval. In zijn kielzog finishten enkele sterke klimmers, met Valter uiteindelijk op plaats zes. De Hongaar sluipt door die prestatie eveneens de top tien van de algemene rangschikking binnen.

"Attila had naar eigen zeggen een heel goede dag"

Maarten Wynants

“We kunnen concluderen dat de ploeg vandaag een goede etappe achter de rug heeft”, klinkt het bij monde van ploegleider Maarten Wynants. “Bij de waaiervorming bevonden de mannen zich vooraan. Richting de slotklim zijn Attila en Bart goed van voren gehouden. Bart voelde zichzelf vandaag een paar procentjes minder, maar reed desalniettemin met de beteren mee naar boven. Attila had naar eigen zeggen een heel goede dag. Hij had richting het eind zelfs het gevoel dat er nog meer in had gezeten. Dat belooft veel voor de aankomst bergop van later deze week. Maar eerst gaat de focus de komende dagen weer op het sprinten.”

Gerelateerde updates