Van Aert manoeuvreert zich naar tweede plaats in Zilvermeercross in Mol

Van Aert manoeuvreert zich naar tweede plaats in Zilvermeercross in Mol

Wout van Aert is als tweede geëindigd in de Zilvermeercross in Mol. De renner van Team Jumbo-Visma moest in zijn tweede cross van het seizoen zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Mathieu van der Poel.

Twee rondes lang leek de cross, bekend om het parcours nabij het Zilvermeer en haar vele zandpassages, een nieuw hoofdstuk te schrijven in het toch al goed gevulde boek van bloedstollende duels tussen Van Aert en Van der Poel. Niets bleek minder waar; de wereldkampioen accelereerde, reed seconde voor seconde weg bij de Belg van Team Jumbo-Visma en soleerde naar de zege in Mol.

“Toch ben ik niet geheel ontevreden over vandaag”, vertelt Van Aert na afloop van de veldrit. “Mathieu zette me snel onder druk. Daardoor maakte ik wat foutjes in het zand. De zandpassages liegen niet, daar worden de verschillen snel blootgelegd. Ik voelde al snel dat ik geen weerstand kon bieden vandaag.”

"De zandpassages in Mol liegen niet, daar werden de verschillen snel blootgelegd."

Wout van Aert

Van Aert vervolgt: “Ik voelde me niet helemaal comfortabel. Gisteren was een vermoeiende dag met de teampresentatie van de ploeg. Bovendien hebben we dit jaar duidelijke keuzes gemaakt en staat het crossseizoen volledig in functie van mijn klassieke voorjaar op de weg. Zeker met zo’n parcours als in Mol moet je toch een beetje overschot hebben om die zandstroken aan te vatten. Als je onder druk wordt gezet wordt elke strook lastiger en lastiger.”

“Gelukkig kon ik in het tweede deel van de koers mijn eigen ritme vinden en ging het voornamelijk op technisch vlak een stuk beter. Het was nog niet feilloos, maar over dat laatste stuk ben ik wel tevreden. Ik verwacht dat het vanaf nu elke cross een stukje beter zal gaan”, besluit Van Aert. De Belgische renner kent een dubbel programma dit weekend en staat morgen aan de start van de wereldbekerwedstrijd in Antwerpen.

 / 

Gerelateerde updates