Van Aert negende na nerveuze finale  in elfde etappe Tour de France

Van Aert negende na nerveuze finale in elfde etappe Tour de France

Wout van Aert is in de massasprint van etappe elf van de Tour de France als negende geëindigd. Jonas Vingegaard werd de gehele dag uit de problemen gehouden door Team Jumbo-Visma en bleef aan de leiding in het klassement.

De 180 kilometer lange rit naar Moulins was er op voorhand al een voor de snelle mannen. Drie vluchters kregen een voorsprong van het peloton, maar werden ruim voor de meet weer ingerekend. In de finale zat de Nederlandse wielerformatie goed van voren. Uiteindelijk ging Jasper Philipsen er met de ritzege vandoor nadat Van Aert ingesloten raakte. “Ik heb helaas nooit aan sprinten kunnen beginnen”, baalde Van Aert na afloop.

"Ik heb helaas nooit aan sprinten kunnen beginnen"

Wout van Aert

De 28-jarige Belg vervolgt: “We wisten dat we met de vele bochten op het eind vroeg in positie moesten zitten. Dat liep tot aan de laatste kilometer perfect. Toen kwamen er andere renners van achter over mij heen en raakte ik ingesloten. Jammer dat ik vandaag niet echt heb kunnen sprinten.”

Merijn Zeeman had dat ook gezien vanuit de ploegleiderswagen. “Christophe en Wout concentreerden zich vandaag op de sprint. Dat ging eigenlijk heel erg goed, totdat Wout ingesloten raakte.”

Wel was de ploegleider erg tevreden over het werk van zijn manschappen gedurende de rit. “We zaten eigenlijk altijd met Jonas op de eerste rij. Dat moest ook wel, want in de laatste zestig kilometer sloop er wat stress in het peloton. Er kwam wat wind opzetten en verschillende ploegen wilden zich meer van voren positioneren. Toen het begon te regenen hielden we ons hart even vast, maar gelukkig zijn we de rit goed doorgekomen.”

“Het team reed vandaag wederom voortreffelijk”, vult geletruidrager Vingegaard aan. “Ze hielden me veilig tot aan de laatste drie kilometer. Dan is het natuurlijk nog steeds opletten en zorgen dat je geen tijd verliest. Dat hebben we goed gedaan vandaag. Morgen staat er weer een lastige heuveletappe op het programma waarin we vanaf de start bij de les moeten zijn.”

Gerelateerde updates