Van Aert voert huzarenstukje op onder het kunstlicht in Superprestige Diegem

Van Aert voert huzarenstukje op onder het kunstlicht in Superprestige Diegem

Wout van Aert heeft na een zinderende rit voor de eerste keer in zijn loopbaan de Superprestige van Diegem op zijn naam geschreven. De Belg van Team Jumbo-Visma kwam na een spannende slotfase solo over de meet, voor Thomas Pidcock.

Onder het kunstlicht in het centrum van de Vlaamse plaats ging Van Aert goed van start. Al snel nestelde hij zich in de voorste regionen, om na drie rondes samen met Van der Poel en Pidcock de wedstrijd te bepalen. De ene keer ging Van der Poel ten aanval, de andere keer deed Pidcock dat dunnetjes over. Van Aert kon niet achterblijven en demarreerde op zijn beurt ook.

Op de glibberige en modderige passages maakte Van Aert geen fout en voerde hij zodoende lange tijd met zijn concurrenten de koers aan. In de laatste ronde zette hij, na een goede passage door de zandbak, zijn Engelse concurrent vol onder de druk. De renner van Team Jumbo-Visma sloeg net voor de trap naar de finishstraat het beslissende gaatje. De nationaal kampioen mocht vervolgens na een snelle eindsprint zijn handen in de lucht steken.

"We willen elkaar ook kloppen, ook al is dat nooit makkelijk."

Wout van Aert

“Dit kan niet gezond zijn”, vatte Van Aert glimlachend samen. “Het was afzien. De zandbak speelde mij in het begin parten, maar halverwege ging dat steeds beter. Ik hield Mathieu en Tom altijd in zicht en bleef volle bak gaan. Het is een keiharde sport, maar ik ben blijven geloven in een goede afloop. En ik ben blij dat ik het nog om kon draaien.”

Van Aert pakte na een tweede plaats in Gavere en de winst in Heusden-Zolder, zijn tweede winst in drie dagen tijd. Ook deze keer maakten de kleppers er een spektakelstuk van. “In de koers wil je altijd winnen. En we willen elkaar ook kloppen, ook al is dat nooit makkelijk. Je doet er alles aan en komt op de best mogelijk manier aan de start. Maar morgen ga ik even lekker uitslapen”, besloot Van Aert, die in Diegem zijn vierde zege van het seizoen behaalde.

 / 

Gerelateerde updates