Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
17/21 Gruissan › Nîmes 188km
18/21 Saint-Paul-Trois-Châteaux › Superdévoluy 177km
19/21 Gap › Barcelonnette 179km
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
1/5 Tournai › Fleurus 179km
2/5 Saint-Ghislain › Ouffet 188km
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz
2/7 Mysłakowice › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój
Van Aert zesde in nerveuze zesde etappe Tour de France

Van Aert zesde in nerveuze zesde etappe Tour de France

Wout van Aert is als zesde geëindigd in de zesde etappe van de Tour de France. De Belg sprintte in Dijon voor de tweede keer in deze Tour naar een ereplaats. Onderweg liet Team Visma | Lease a Bike in enkele nerveuze fases zien bij de les te zijn.

Met de opspelende zijwind lag het gevaar van waaiers halverwege de etappe meer dan eens op de loer. Met nog tachtig kilometer voor de boeg namen de manschappen van Team Visma | Lease a Bike het heft in handen. Het peloton brak in twee stukken, maar na een kleine twintig kilometer smolt alles weer samen en keerde de relatieve rust terug.

Alles wees vervolgens op een derde massasprint in deze Tour. En die kwam er ook. In de laatste kilometer baande Van Aert zich knap een weg richting de eerste rij. De Belg zat in een goede positie in de laatste bocht en zette vervolgens een krachtige sprint in. Op honderd meter van de finish moest Van Aert zijn sprint noodgedwongen staken doordat hij ingesloten raakte door de even later gediskwalificeerde Jasper Philipsen. De zesde plaats bleek daardoor, een dag voor de eerste tijdrit van de Ronde van Frankrijk, het maximaal haalbare.

"Ik ben blij dat het goede gevoel vandaag terugkeerde in mijn benen"

Wout van Aert

“Ik ben blij dat het goede gevoel vandaag terugkeerde in mijn benen”, stelt Van Aert na afloop van de rit. “De laatste twee dagen was het gevoel iets minder. Het was een hectische dag, voornamelijk door de bemoeienis van de zijwind. We zaten als team steeds op de posities waar we wilden zitten. Met het niveau van mijn sprint kan ik eveneens tevreden zijn. In de eerste etappe liet ik al zien over een goed eindschot te beschikken. Het is iets waar ik mee verder kan.”

Jonas Vingegaard vertelt na binnenkomst zijn bevindingen over de zesde etappe. “Het was vanwege de wind een stressvolle dag. We zagen als team onderweg onze kans schoon om het eens te proberen. Heel even ging het ook daadwerkelijk op de kant. We hebben als team vandaag een sterke etappe gereden.”

"We hebben als team vandaag een sterke etappe gereden"

Jonas Vingegaard

Het duo van Team Visma | Lease a Bike kijkt alvast vooruit naar morgen, wanneer er een rit tegen de klok van ruim 25 kilometer op het programma staat. 

“Ik heb het parcours niet verkend”, vertelt Vingegaard. “Dat stond wel op de planning, maar vanwege de crash in het voorjaar is dat er niet meer van gekomen. Als ik het zo inschat, is het niet super technisch. Het is een beetje een heuvelachtig parcours, maar desalniettemin verwacht ik dat het een snelle tijdrit zal worden. Ik schaar Remco Evenepoel en Tadej Pogacar absoluut bij de favorieten voor morgen. Ik ga mijn stinkende best doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

“De tijdrit van morgen gaat een heel belangrijke dag zijn in deze Tour”, spreekt Van Aert op zijn beurt. “Het is een parcours voor de typische tijdrijders met lange rechte stukken en mooie en heuvelachtige wegen. De klim in het midden gaat voor de meeste verschillen zorgen. Ik wil er vol voor gaan en zien waar het schip strandt.”

Gerelateerde updates