Van Dijke spurt naar vierde plaats in massasprint dertiende etappe Giro d’Italia

Van Dijke spurt naar vierde plaats in massasprint dertiende etappe Giro d’Italia

Tim van Dijke is in de dertiende etappe van de Giro d’Italia als vierde geëindigd. In de massasprint kreeg de Nederlander van Team Visma | Lease a Bike zijn kans en greep die met beide handen aan. Jonathan Milan won de rit.

Op het biljartvlakke parcours richting het noorden gebeurde niet veel. Drie renners reden lange tijd voorop, maar werden gegrepen toen er wat animo in het peloton ontstond door een strakke zijwind. Even kwam er daardoor een splitsing, maar na enkele kilometers schoof het peloton weer in elkaar. Zo bleek een massasprint onafwendbaar.

In die sprint nestelde Van Dijke zich in de absolute slotfase, mede door knap werk van ploeggenoot Edoardo Affini, in de voorste regionen van het peloton. De 24-jarige Nederlander perste er een machtige sprint uit, resulterend in de vierde stek.

"We starten iedere dag met een doel"

Tim van Dijke

“Het is aan Edoardo te danken dat ik in goede positie geraakte in het slot”, vertelt Van Dijke. “Samen met hem baande ik me vanuit het achterveld een weg door het peloton. Het is mooi om te zien dat we, ondanks verschillende tegenslagen, onszelf niet uit het veld laten slaan. We starten iedere dag met een doel. Dat specifieke doel streven we ook telkens voor de volle honderd procent na. Vandaag gingen we voor een sprint, morgen in de tijdrit wil Edoardo voor een goed resultaat gaan. Volgende week hoop ik in de slotrit richting Rome weer mee te kunnen sprinten. Als alles op zijn plek valt, kunnen we dan misschien weer in de buurt van een podiumplaats komen. Vandaag waren we er heel dichtbij. Het heeft ons vertrouwen in ieder geval gesterkt.”

Giro d'Italia

Stage 13

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates