Van Empel knokt zich naar negende plek in zesde etappe Giro d'Italia Donne

Van Empel knokt zich naar negende plek in zesde etappe Giro d'Italia Donne

Fem van Empel heeft voor de derde achtereenvolgende dag een toptienklassering uit het vuur gesleept in de Giro d’Italia Donne. De twintigjarige renster van Team Jumbo-Visma kwam in de zesde etappe van de Italiaanse rittenkoers als negende over de streep.

Na een aanvalslustige openingsfase slaagden twee rensters erin de vlucht van de dag te vormen. Een actieve Karlijn Swinkels trachtte namens Team Jumbo-Visma mee te springen, maar de pogingen van de 24-jarige Brabantse strandden in schoonheid.

Nadat de koplopers waren ingerekend, plaatste Annemiek van Vleuten een verschroeiende demarrage op de voorlaatste klim. Geen van haar concurrenten kon volgen, waarna de klassementsleidster onbedreigd naar de finish in Canelli reed.

"Het doel was om te volgen en dat is goed gelukt"

Fem van Empel

Van Empel had het even zwaar, maar haakte haar wagonnetje even later weer aan bij de achtervolgende groep. Op de laatste steile meters sprintte ze naar een negende plek. "Het was flink afzien vandaag. Het doel was om te volgen en dat is goed gelukt", aldus Van Empel. "Op het laatste stuk voor de finish ging het heel hard. Ik had niet veel overschot meer om op te schuiven."

Race coach Carmen Small is meer dan tevreden met de progressie die de jongeling doormaakt. "Fem doet het geweldig in haar eerste grote ronde. We leggen haar geen enkele druk op en we bekijken het van dag tot dag. Tot nu toe herstelt ze goed en leert ze elke dag wat bij. Het is een mooie ontdekkingstocht voor haar."

 / 

Gerelateerde updates