Van Empel pakt uit met machtige solo in Koksijde

Van Empel pakt uit met machtige solo in Koksijde

Fem van Empel heeft in de X2O Trofee van Koksijde de benen opnieuw laten spreken. De renster van Team Visma | Lease a Bike reed vrijwel vanaf de start solo aan de leiding en beloonde zichzelf met een nieuwe zege.

Een vliegende start bracht Van Empel al snel aan kop. Direct vanaf de eerste zand- en modderstroken nam de Nederlandse het heft in handen. In de derde ronde kwam ze wat ongelukkig ten val, maar ze kon haar solo vervolgen. Van Empel bouwde haar voorsprong per ronde beetje bij beetje uit en mocht de handen aan de finish op de militaire basis van Koksijde in de lucht steken.

"Ik ben zeer blij dat ik deze mooie traditiecross heb gewonnen”, duidt Van Empel. "Het was vooral zaak om op dit parcours je eigen lijnen te kunnen rijden. Dat gaf mij wat meer rust, dus daarom ging ik snel van start. Daarna heb ik lekker mijn eigen tempo kunnen rijden.”

"Ik ben zeer blij dat ik deze mooie traditiecross heb gewonnen"

Fem van Empel

Van Empel, die in Koksijde haar veertiende cross van het seizoen won, vertrekt op korte termijn voor een trainingsstage naar Spanje met het team. De cross in Zonhoven en het NK veldrijden slaat ze over. De wereldkampioene verschijnt weer aan de start van de wereldbeker in Benidorm. "Het is een drukke, maar hele mooie periode geweest. De tijd is nu gekomen om wat tijd te nemen om wat beter te herstellen en goed op te bouwen naar wat nog komt.”

 / 

Gerelateerde updates