Van Empel slaagt glansrijk voor laatste test richting wereldkampioenschap

Van Empel slaagt glansrijk voor laatste test richting wereldkampioenschap

Fem van Empel heeft in de laatste test richting het WK vertrouwen getankt. De Nederlandse bleek na Hamme ook de sterkste in Hoogerheide. In haar thuisland rekende Van Empel in de laatste ronde uiterst bekwaam af met de laatst overgebleven concurrenten.

Het parcours in Hoogerheide betekent heilige grond voor Van Empel. De Brabantse soleerde hier in 2023 namelijk richting haar eerste wereldtitel in het veld. Volgend weekend hoopt Van Empel die prestatie over te doen in het Tsjechische Tabor.

Vanaf de start liet Van Empel er geen gras over groeien. De 21-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike schoot voortvarend uit de startblokken. Samen met Lucinda Brand reed Van Empel de gehele cross op kop. In de slotfase sloot ook de Hongaarse Blanka Vas aan. Op de laatste trap liep Van Empel als een bezetene naar boven, waarna ze als een raket naar de finish vloog en de concurrentie met lege handen achter liet.

“Dit geeft veel vertrouwen richting volgende week”, werpt Van Empel vast een blik vooruit op het wereldkampioenschap. “Ik voelde me vandaag goed op een parcours dat me warme herinneringen geeft. Het was gaaf om hier terug te keren in de regenboogtrui. De concurrentie was vandaag ook heel sterk. We maakten er een mooi gevecht van. Ik had in de laatste ronde nog iets over en kon versnellen. Dat geeft vertrouwen in de aanloop naar volgend weekend.”

"Dit geeft vertrouwen"

Fem van Empel

Van Empel hoopt dan in Tsjechië de kroon op haar fantastische veldritseizoen te zetten. “Ik heb dit seizoen hard gewerkt. Het resultaat mag er wezen met zeventien veldritzeges. De belangrijkste race komt er echter volgende week pas aan. Ik heb mijn zinnen gezet op een tweede wereldtitel. Ik heb vertrouwen in eigen kunnen, dus ik trek met goed gemoed richting de wereldkampioenschappen. Daar heeft de goede prestatie van vandaag zeker een steentje aan bijgedragen.”

Gerelateerde updates