Veenhoven sprint naar vierde plaats in Flanders Diamond Tour

Veenhoven sprint naar vierde plaats in Flanders Diamond Tour

Nienke Veenhoven greep net naast een podiumplaats in de Flanders Diamond Tour. Na een koers van ruim 130 kilometer sprintte de 20-jarige renster naar een vierde stek. Chiara Consonni bleek in de straten van Nijlen over de snelste benen te beschikken.

In de elfde editie van de Flanders Diamond Tour werd het tempo al snel opgevoerd in het peloton. De lokale rondes met telkens drie kasseistroken zorgden na 60 kilometer voor een schifting in het peloton. De voorste groep, inclusief enkele rensters van de zwart-gele formatie, wist al snel een mooie voorsprong te creëren. Ondanks verschillende aanvalspogingen bleef de groep bij elkaar. In de sprint, die gewonnen werd door Consonni, eindigde Veenhoven op de vierde plek.

"Nienke ontwikkelt zich goed en komt elke wedstrijd dichter bij de overwinning"

Jos van Emden

“Nienke ontwikkelt zich goed en komt elke wedstrijd dichter bij de overwinning”, vertelt ploegleider Jos van Emden. “Het gaat met kleine stappen, maar ze boekt elke keer weer een mooie vooruitgang. Waar ze zich voorheen niet altijd in de sprint kon mengen, gaat dat de laatste wedstrijden een stuk beter. Het is mooi om deze ontwikkeling te zien.”

Met ereplaatsen in Dwars door het Hageland en de Flanders Diamond Tour kan Van Emden tevreden terugkijken op afgelopen weekend. “Nadat we gisteren al een hele goede wedstrijd hebben neergezet, hebben de rensters zich vandaag weer van hun beste kant getoond. We zaten met vier rensters in de voorste groep en konden uiteindelijk met Nienke meedoen voor de overwinning. Maar het belangrijkste is dat we onszelf hebben laten zien en in beide wedstrijden aanvallend hebben gereden.”

 / 

Gerelateerde updates