Vingegaard en Team Visma | Lease a Bike doorstaan tweede etappe Tirreno - Adriatico

Vingegaard en Team Visma | Lease a Bike doorstaan tweede etappe Tirreno - Adriatico

Team Visma | Lease a Bike is de tweede etappe van Tirreno – Adriatico zonder al te veel problemen doorgekomen. In de sprintetappe reed Jonas Vingegaard veilig over de streep, omringd door zijn ploeggenoten. De ritwinst was voor Jasper Philipsen.

Na de individuele tijdrit van maandag maakten de renners zich op voor de eerste rit in lijn in Tirreno-Adriatico. In een etappe voor de sprinters werd een vroege vlucht van vier renners op een ruime afstand van de eindstreep ingerekend door het peloton. De verwachtte massasprint in Follonica kwam er ook.

In de technische finale in aanloop naar de sprint werd kopman Vingegaard beschermd door zijn ploeggenoten. Eenmaal in de veilige zone, nestelden de manschappen van de geel-zwarte formatie zich in de buik van het peloton. Vingegaard bereikte veilig de streep en hij steeg zelfs een plekje in het algemeen klassement. De Deen staat na etappe twee op de achtste plek.

“De ploeg leverde fantastisch werk om me uit de problemen te houden vandaag. Door de opeenvolging van bochten in de laatste kilometers werd het nog even hectisch. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag zonder kleerscheuren ben doorgekomen”, aldus Vingegaard.

Op woensdag staat de langste etappe van deze rittenkoers op het programma. Er wacht het peloton een 225 kilometer lange heuvelrit tussen Volterra en Gualdo Tadino.

Gerelateerde updates