Vingegaard imponeert met nieuwe ritzege in koninginnenrit Tirreno – Adriatico

Vingegaard imponeert met nieuwe ritzege in koninginnenrit Tirreno – Adriatico

Jonas Vingegaard heeft de Tirreno – Adriatico naar zijn hand gezet. In de koninginnenrit bleek de 27-jarige Deen opnieuw een maat te sterk voor de tegenstand. De klassementsleider maakte het verschil op de zware slotklim van de Monte Petrano. Met enkel nog de afsluitende sprintetappe in het verschiet lijkt de eindzege in de Koers van de Twee Zeeën een zekerheid.

Tijdens de voorlaatste etappe trotseerden de renners zo’n 3.500 hoogtemeters, met als scherprechter de slotbeklimming van de Monte Petrano. Onderweg vormden negen sterke renners de vroege vlucht. Team Visma | Lease a Bike, in dienst van klassementsleider Vingegaard, nam de controle in het peloton op zich om het verschil klein te houden. Eens aan de voet van de slothelling werden de vluchters ingerekend door de groep der favorieten.

Vingegaard, Juan Ayuso en Jai Hindley wisten zich uiteindelijk te onderscheiden van de rest. Na enkele aanvalspogingen onder de drie favorieten, pakte de Team Visma | Lease a Bike-kopman uit met de beslissende versnelling met nog vijf kilometer te gaan. Vingegaard bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en hij soleerde voor de tweede dag op rij richting de ritzege.

"We kunnen spreken van een perfecte week voor de ploeg"

Jonas Vingegaard

“Het deed deugd om de tweede zege op rij te behalen”, reageert de Deen. “Onderweg leverde het team opnieuw fantastisch werk om me in een goede positie naar de voet van de slotklim te brengen. Op die klim handhaafde Bora – Hansgrohe een erg hoog tempo, wat niet in mijn nadeel was. Hindley probeerde enkele keren aan te vallen, waarna ik uiteindelijk besloot om zelf te gaan. Daarna was het een tijdrit tot de meet.”

“Met twee ritzeges op zak kunnen we spreken van een perfecte week voor de ploeg. Morgen is het zaak om veilig de aankomstlijn te bereiken om ook de eindoverwinning veilig te stellen. Ik ben zeer tevreden over hoe mijn gevoel was tijdens deze ronde. Ik verkeer in een betere vorm dan vorig seizoen in deze periode”, besluit Vingegaard.

De zegeteller van Team Visma | Lease a Bike in 2024 kwam na deze overwinning op dertien te staan. Zondag staat de vlakke slotetappe in San Benedetto del Tronto op het programma.

 / 

Gerelateerde updates