Vos bezorgt Team Jumbo-Visma Women eerste overwinning met winst in Gent-Wevelgem

Vos bezorgt Team Jumbo-Visma Women eerste overwinning met winst in Gent-Wevelgem

Marianne Vos heeft de tiende editie van Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De renster sprintte naar de eerste plek en bezorgde de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma de eerste overwinning ooit.

Voor de start van de 141 kilometers was al duidelijk dat de wind een grote rol zou kunnen spelen. Gedurende de dag probeerden verschillende rensters het peloton open te breken, maar uiteindelijk zonder succes. Pas op de tweede beklimming van de Kemmelberg brak de race echt los.

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan zette Anna Henderson de aanval in. Ze pakte hiermee een voorsprong van ruim twintig seconden op het peloton. Uiteindelijk werd de Engelse door de achtervolgende groep gepakt.

 / 

In de finale ontsnapten Borghini en Paladin uit het peloton. Pas in de laatste kilometer werd het Italiaanse duo opgeslokt door de achtervolgende groep. Vos zette vervolgens al vroeg de sprint in en kwam na een explosieve eindspurt als eerste over de streep.

"Het voelde alsof ik te vroeg was gegaan, maar gelukkig was de wind in mijn voordeel."

Marianne Vos

“Ik moet het allemaal nog even laten bezinken,” vertelt Vos. “Dit is een fantastisch gevoel. De afgelopen wedstrijden hebben we veel vertrouwen opgebouwd en we wisten dat we er als team klaar voor waren. Het was een zware en nerveuze koers waarbij we continu alert moesten blijven. Het was de hele dag tot aan de sprint vechten voor je positie. Toen het uiteindelijk lukte om Longo Borghini en Paladin te pakken, wilde ik het zo graag afmaken voor de ploeg. Iedereen heeft vandaag zo hard gewerkt. In de groep zaten veel goede sprinters, dus het was zeker niet makkelijk om daarvan te winnen. Gelukkig had de ploeg vertrouwen in mij en ik wist dat ik ook een goede kans maakte als ik geen fouten zou maken. Op de 200 meter ging ik aan. Het voelde alsof ik te vroeg was gegaan, maar gelukkig was de wind in rug in mijn voordeel. Ik ben ontzettend blij dat ik het af heb kunnen maken.”

Gerelateerde updates