Vos komt tekort in achtste etappe Giro d’Italia Donne

Vos komt tekort in achtste etappe Giro d’Italia Donne

Marianne Vos is er in de voorlaatste etappe van de Giro d’Italia Donne niet in geslaagd een podiumplaats te behalen. De 36-jarige renster van Team Jumbo-Visma zat in de laatste oplopende kilometers goed van voren, maar miste de punch om mee te doen voor de overwinning. De etappezege ging naar Kata Blanka Vas.

Na de reis- en rustdag stond de rensters zaterdag een rit van 125 kilometer te wachten op Sardinië. Team Jumbo-Visma richtte haar pijlen op een mogelijke eindsprint en zorgde er mede voor dat alle aanvalspogingen ongedaan werden gemaakt. Vos, die deze Giro nog niet vaak aan sprinten is toegekomen, leek gemaakt voor de explosieve finish in Sassari.

De meervoudig wereldkampioene zat bij het ingaan van de laatste kilometer in een ideale positie, maar kon in de eindsprint niet voorkomen dat haar benen in de verzuring schoten. Een zichtbaar balende Vos moest uiteindelijk genoegen nemen met de tiende plek. "Het was vandaag heel zwaar en lastig", reageert ze na afloop. "Meer dan dit zat er helaas niet in."

 / 

Gerelateerde updates