Vos neemt leiderstrui over van Henderson in La Vuelta Femenina

Vos neemt leiderstrui over van Henderson in La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft de leiderstrui in La Vuelta Femenina overgenomen van ploeggenote Anna Henderson. De 35-jarige renster van Team Jumbo-Visma eindigde in de tweede etappe nipt als tweede en pakte daarmee voldoende bonificatieseconden om de rode trui te veroveren.

Dankzij het unieke succes in de ploegentijdrit gingen Henderson, Vos, Amber Kraak en Riejanne Markus de tweede rit respectievelijk van start in de leiders-, berg-, punten- en strijdlusttrui. Markus pakte halverwege de etappe vier bonificatieseconden en reed daarmee virtueel in de rode leiderstrui.

In de slotkilometer werd het peloton verrast door een aanval van Chloe Dygert, die in korte tijd een groot gat sloeg. Henderson probeerde het gat te dichten, waarna Vos met een ultieme sprint de Amerikaanse voorbijging. De Brabantse leek vervolgens af te stevenen op de ritzege, maar zag Charlotte Kool het wiel net iets eerder over de streep drukken.

"Morgen gaan we opnieuw strijden voor de etappewinst"

Marianne Vos

"Je gaat altijd voor de winst, dus het is niet geheel bevredigend als je tweede wordt", aldus Vos na afloop van de rit. "Het was een technische finale met veel draaien en keren. De ploeg hield me uit de problemen en zette me goed van voren af. Ik zat in het wiel van Anna toen Chloe ons allemaal verraste. Dat deed ze heel sterk."

Vos is van mening dat ze haar sprint te vroeg inzette. "Ik probeerde het tot het einde vol te houden, maar Charlotte kwam jammer genoeg net over mij heen." Door de zes behaalde bonificatieseconden mag Vos morgen van start in de rode leiderstrui. "Het is mooi om de trui in het team te houden, maar dat was niet het hoofddoel. Morgen gaan we opnieuw strijden voor de etappewinst."

 / 

Gerelateerde updates