Vos sprint naar tweede plaats in derde rit Giro d’Italia Donne

Vos sprint naar tweede plaats in derde rit Giro d’Italia Donne

Marianne Vos is in de derde etappe van de Giro d’Italia Donne als tweede over de streep gekomen. In de vlakke eindsprint in Modena was Lorena Wiebes de renster van Team Jumbo-Visma de baas.

Tijdens de etappe met maar één beklimming probeerden diverse groepjes weg te rijden. De sprintersploegen oefenden controle uit en ook Team Jumbo-Visma bracht Vos goed in stelling. De Nederlandse zat in het wiel van haar landgenote, nadat ze door haar ploeggenotes in de slotkilometer goed werd afgezet. In de hectische, maar vlakke laatste kilometer probeerde Vos het de Europees kampioene lastig te maken, maar ze kon er niet meer over komen.

“Uiteraard wilden we voor de overwinning gaan, omdat we vrijwel zeker wisten dat deze etappe in de sprint zou eindigen”, zegt Vos. “Ik zat in het juiste wiel en ben perfect door mijn ploeggenotes afgezet. Dat moest ook wel, want het was een behoorlijk hectische en bochtige finale. Lorena is de snelste van het peloton; ik had niet de versnelling om haar nog van de winst te houden.”

"Er komen in ieder geval nog genoeg mogelijkheden voor onze ploeg aan."

Marianne Vos

De ervaren renster kijkt uit naar de komende etappes van de Italiaanse rittenkoers. “We zijn hier om een etappezege te pakken. Ik heb daarvoor geen speciale etappes aangemerkt, en de ploeg ook niet. We bekijken het van dag tot dag. Dat leert de ervaring ook. Er komen in ieder geval nog genoeg mogelijkheden voor onze ploeg aan.”

De Giro d’Italia Donne gaat maandag verder met een heuveletappe.

 / 

Gerelateerde updates