Vos sprint naar tweede plek in derde etappe Tour de France Femmes

Vos sprint naar tweede plek in derde etappe Tour de France Femmes

Marianne Vos reed een sterke sprint in de straten van aankomstplaats Montignac-Lascaux, maar de 36-jarige Nederlandse moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Europees kampioene Lorena Wiebes.

Team Jumbo-Visma Women begon etappe drie van de Tour de France Femmes zonder Eva van Agt. De 26-jarige renster liep in de tweede etappe een gekneusde long, een hersenschudding en enkele schaafwonden op bij een val. Van Agt keert vandaag terug naar Nederland om te herstellen.

Het peloton trok vandaag richting Montignac-Lascaux in de Dordognestreek. Coryn Labecki toonde zich strijdvaardig onderweg. Tot twee maal toe probeerde de Amerikaanse Team Jumbo-Visma-renster de sprong naar de eenzame koploper Kathrin Hammes te maken. Een attent peloton rekende even later beide rensters in. Op het eind verkeken de sprintersploegen zich bijna op een lange solo van Julie Van de Velde. De Belgische werd in de laatste meters bijgehaald door het aanstormende peloton, waar Vos een sterke eindspurt in de benen had. Na een sprintduel met Wiebes en Lotte Kopecky strandde Vos uiteindelijk op een tweede plaats.

"Ik merkte dat Wiebes met meer snelheid langs me kwam, dan weet je dat het lastig wordt"

Marianne Vos

“Ik had met Anna (Henderson) een fantastische lead-out”, reageert Vos na afloop. “Ze loodste me perfect door het peloton tijdens de laatste kilometers. Daardoor kwam ik in een perfecte positie te zitten om de spurt aan te gaan. Al merkte ik meteen dat Wiebes met meer snelheid langs me kwam, en dan weet je dat het lastig wordt. Het enige wat je dan kan doen, is blijven trappen tot de streep.”

“Enerzijds kan ik terugblikken op een goed resultaat vandaag, al ga je natuurlijk altijd voor het hoogste haalbare. Een Tourrit winnen is niet gemakkelijk. Het blijft het grootste wielerevenement van het seizoen. Nu is het zaak om goed te herstellen van alweer een pittige etappe. Zo kunnen we hopelijk blijven meedoen voor een zege”, besluit Vos.

Gerelateerde updates