Wederom raak voor Vingegaard in O Gran Camino

Wederom raak voor Vingegaard in O Gran Camino

Jonas Vingegaard heeft voor de tweede dag op rij een ritzege geboekt in O Gran Camino. De geletruidrager kwam op de steile Alto do Castelo solo over de finish nadat zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma, met als laatste man Attila Valter, hem in een zetel naar de laatste kilometer hadden gebracht. In het klassement liep Vingegaard verder uit op zijn concurrenten.

Nog voordat de derde etappe van start ging, was de organisatie genoodzaakt enkele aanpassingen te doen in het parcours. De slechte weersomstandigheden zorgden er namelijk voor dat de Alto de Santa Marina onbegaanbaar was geworden, waardoor de etappe veertig kilometer werd ingekort. Ook de finish op de Alto do Castelo werd drie kilometer naar beneden gehaald.

De vele aanpassingen weerhielden Rohan Dennis er niet van om in de aanval te gaan. De Australiër, die eerder dit seizoen al een overwinning boekte in de Tour Down Under, maakte samen met elf anderen deel uit van de kopgroep en kreeg een maximale voorsprong van twee minuten. Dat bleek echter niet voldoende om mee te doen om de ritzege.

Dennis deed in de aanloop naar de Alto de Castelo nog een duit in het zakje, waarna Valter de koppositie op drie kilometer van de meet overnam. De Hongaars kampioen reed in een verschroeiend tempo naar boven en zag dat alleen Vingegaard, Ion Izagirre en Ruben Guerreiro hem nog konden volgen.

"Op de slotklim zei ik tegen de jongens dat ik ervoor wilde gaan."

Jonas Vingegaard

Op het steilste stuk ging Vingegaard ervandoor en liet hij iedereen achter zich. Hij kwam vervolgens solo over de streep en schonk Team Jumbo-Visma de vierde overwinning van het seizoen. "Ik ben heel blij met deze overwinning. De jongens hebben hard voor me gewerkt en gelukkig kon ik het afmaken", aldus de ritwinnaar.

"Op de slotklim zei ik tegen de jongens dat ik ervoor wilde gaan. Rohan deed een geweldige lead-out naar de klim toe en Attila trok vervolgens hard door. Alles ging perfect." In het klassement heeft Vingegaard nu een voorsprong van ruim vijftig seconden op zijn eerste achtervolger. Morgen wordt de Spaanse rittenkoers afgesloten met een 18 kilometer lange tijdrit.

"Ik kijk uit naar de rit van zondag, want het lijkt een mooi parcours te zijn. Hopelijk kan ik deze voorsprong vasthouden. Het zou mooi zijn als Attila naar het podium kan gaan. Hij staat nu vierde en heeft een kleine achterstand op de nummer drie. We gaan ons uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen."

 / 

Gerelateerde updates