Zesde plek voor Team Visma | Lease a Bike in ploegentijdrit Parijs-Nice			© Met een koffie en iets lekkers verwelkomen we je in het teamhotel voor het begin van de dag.

Zesde plek voor Team Visma | Lease a Bike in ploegentijdrit Parijs-Nice

Team Visma | Lease a Bike heeft in de ploegentijdrit van Parijs-Nice genoegen moeten nemen met een zesde plek. Op het glooiende en natte parcours in en rondom Auxerre gaf de geel-zwarte formatie een kleine veertig seconden toe op het winnende UAE Team Emirates.

De zevenkoppige selectie, bestaande uit Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Koen Bouwman, Olav Kooij, Tim van Dijke, Mick van Dijke en Edoardo Affini, ging als voorlaatste team van start en klokte bij het eerste tussenpunt de vijfde tijd. In het tweede gedeelte begonnen de weersomstandigheden een rol te spelen en verloor de ploeg kostbare seconden.

Met een tijd net boven de 32 minuten kwam Team Visma | Lease a Bike uiteindelijk op de zesde plaats terecht. "Ik ben hier zeer tevreden over", aldus ploegleider Frans Maassen. "De weersomstandigheden waren niet echt in ons voordeel, maar ik denk dat we als team maximaal gepresteerd hebben. We stonden zeer gemotiveerd aan de start en de jongens hebben gestreden voor wat ze waard waren."

"Het verbaasde ons dat we met zeven man over de tweede klim kwamen"

Frans Maassen

Volgens Maassen koos het team de juiste strategie door snel van start te gaan. "We wilden hard vertrekken en eerlijk gezegd verbaasde het ons dat we met zeven man over de tweede klim kwamen. Op dat moment hadden we goede hoop dat we nog iets terug gingen pakken, maar helaas ging de wind liggen en hadden we hem niet meer in onze rug. De laatste teams hadden daar wel profijt van."

Morgen wacht een zware etappe waarin de renners maar liefst zeven beklimmingen voorgeschoteld krijgen. Namens Team Visma | Lease a Bike mogen Jorgenson en Kelderman laten zien of ze met de besten mee omhoog kunnen. "Morgen zullen we beter weten wat iedereen waard is. We gaan zien wie zich de beste klimmer van Parijs-Nice mag noemen", aldus Maassen.

Gerelateerde updates