Roglic wint koninginnenrit en geeft leiderstrui Parijs-Nice extra glans

Roglic wint koninginnenrit en geeft leiderstrui Parijs-Nice extra glans

Primoz Roglic heeft na een bloedstollende finale op de top van de Col de Turini overtuigend de ritzege gegrepen in de zevende etappe van Parijs-Nice. Daarmee gaf hij zijn leiderstrui met nog één etappe te gaan extra glans.

De koninginnenrit was met 155 kilometer relatief kort, maar wel pittig. Het venijn zat in de staart met een aankomst boven op de Col de Turini, een beklimming van vijftien kilometer aan een dikke zeven procent. Enkele kilometers voor de finish nam Roglic zelf het heft in handen. Met een dubbele versnelling schudde hij bijna iedereen van zich af. Slechts drie renners konden het snoeiharde tempo volgen. Nadat hij verschillende kleinere aanvallen pareerde, sprintte hij van tweehonderd meter voor de finish naar de overwinning.

“Het was een snelle koers vanaf het begin, maar ik voelde me goed”, stelde Roglic. “Ik kon steeds volgen en de controle behouden tijdens de aanvalspogingen van onder anderen Yates en Quintana. Dus ja, alles verliep zoals ik hoopte. Morgen is de beslissende dag en ik ben er klaar voor.”

Roglic heeft in het algemeen klassement 39 seconden voorsprong op Simon Yates. Wout van Aert start opnieuw in de groene trui. Hij heeft vijftien punten voorsprong op eerste achtervolger Mads Pedersen.

Gerelateerde updates