Hofland wint koninginnenrit Ster ZLM Toer

Hofland wint koninginnenrit Ster ZLM Toer

Moreno Hofland was de sterkste in de vierde rit van de Ster ZLM Toer. De Nederlandse sprinter won de massasprint op de stuwdam in La Gileppe en bezorgde Team LottoNL-Jumbo daarmee de tweede zege van het seizoen.

Nadat Hofland in de derde etappe van de Ster ZLM Toer millimeters tekort was gekomen voor de etappezege, straalde Team LottoNL-Jumbo zaterdag een zekere vastberadenheid uit. Op het heuvelachtige parcours in de Belgische Ardennen, nam de ploeg in de finale het heft in handen. “Lotto Soudal had niet zoveel haast”, verklaarde ploegleider Erik Dekker. “Toen hebben onze jongens het initiatief genomen. Dat hebben ze voor Moreno gedaan en het is prachtig dat hij het dan kan afmaken. Martijn Keizer had zijn werk 2,5 kilometer voor het einde gedaan. Hij kwam toen naast me rijden en zei dat hij zeker wist dat Moreno zou gaan winnen. Die overtuiging maakt het plaatje voor mij compleet.”

Fantastisch

“Dit is natuurlijk fantastisch”, jubelde Hofland na zijn zege. “Vooral op dit parcours. Ik merkte al snel dat ik hele goede benen had. We hebben vervolgens als ploeg op elk klimmetje hard naar boven gereden. Ik kon heuvel op met de besten mee en het is mooi dat ik vervolgens ook win. Ik ben vorige maand goed aan de Giro d’Italia begonnen en ben er ook goed uitgekomen. Nu voel ik dat ik alleen maar beter word en ik ben heel blij dat ik dat kan bevestigen met een overwinning.”


Bonificatieseconden

Zondag staat er in de laatste etappe van de Ster ZLM Toer nog veel op het spel voor Hofland, die met zijn zege naar de derde plaats in het algemeen klassement is gestegen. In honderdsten van seconden staat hij minder dan tien seconde achter Greipel. Hofland heeft dus tien bonificatieseconden nodig voor de eindzege. “Het gaat sowieso een massasprint worden”, zei Dekker. “De vraag is of er onderweg nog seconden kunnen worden gesprokkeld tijdens de tussensprints. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk, daar gaan we ons over buigen.”

Gerelateerde updates