FoodCoach recept: Maak je eigen op-de-fiets snack
Je lichaam voeden tijdens lange ritten of intensieve trainingssessies hoeft niet te betekenen dat je weer een voorverpakte energiereep of gel open moet trekken. Zelf je on-the-bike snacks maken kan echt een gamechanger zijn. Je hebt volledige controle over de ingrediënten, de smaak en, misschien wel het belangrijkste, het koolhydraatprofiel dat jouw uithoudingsvermogen ondersteunt.
Of je nu een persoonlijk record najaagt of gewoon je energieniveau stabiel wilt houden: een snack die precies is afgestemd op jouw behoeften helpt je slimmer te trainen, sneller te herstellen en meer te genieten van elke trap. Van chewy bites tot makkelijk mee te nemen wafels: hier zijn een paar FoodCoach-recepten om tijdens je volgende training te proberen!
Apple-beet waffles
15 min – 242 kcal – 11 ingrediënten

Ingrediënten voor 4 porties:
75 g bietensap
2 eieren
2 el rijstsiroop
1 el rietsuiker
2 g vanillepeul
1 appel
100 g boekweitmeel
50 g havermeel
2,5 tl bakpoeder
1 snufje zout
1 g bakspray
Bereidingswijze:
1. Verwarm het wafelijzer voor.
2. Schraap de zaadjes uit de vanillepeul. Meng in een kom of maatbeker het bietensap, eieren, rijstsiroop, rietsuiker en vanille met een staafmixer of garde tot een egaal mengsel.
3. Rasp de appel boven het eimengsel en roer opnieuw goed door.
4. Meng in een andere kom het boekweitmeel, havermeel, bakpoeder en zout.
5. Voeg dit mengsel toe aan het appelbeslag en roer tot alles goed gemengd is. Het beslag blijft iets grof door de appel – dat is prima.
6. Vet het wafelijzer in met bakspray of olie met een stukje keukenpapier.
7. Schep wat beslag in het wafelijzer, maar vul het niet volledig – het zet nog uit tijdens het bakken.
8. Bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn.
9. Laat ze afkoelen voor je ze verpakt en meeneemt.
Roze rijstrepen

30 min – 102 kcal – 7 ingrediënten
Ingrediënten voor 12 porties:
250 g witte rijst
500 ml water
60 g kristalsuiker
65 g magere kwark met yoghurt aardbei-framboos 0% vet
1 vanillepeul
200 g frambozen
1 snufje zout
Bereidingswijze:
1. Doe de rijst, het water en het zout in een pan en kook de rijst iets langer dan aangegeven op de verpakking, zodat deze extra plakkerig wordt. Laat daarna afkoelen.
2. Roer de suiker en kwark door de afgekoelde rijst. Snijd de vanillepeul open, schraap de zaadjes eruit en voeg deze toe aan de rijst. Meng goed.
3. Verdeel de helft van de rijst over een vierkante ovenschaal van 20 x 20 cm en druk gelijkmatig aan.
4. Verdeel de frambozen over de rijst en plet ze met de achterkant van een lepel. Schep de rest van de rijst erbovenop en druk ook deze laag stevig aan.
5. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 20 minuten op kamertemperatuur rusten. Snijd vervolgens in ca. 12 repen en wikkel ze stevig in om mee te nemen.
Meer inspiratie nodig?
In The Athlete’s FoodCoach-app vind je meer dan 1500 door onze professionals goedgekeurde recepten. Ontdek hoe voeding jouw prestaties naar een hoger niveau kan tillen. De FoodCoach-app helpt je gefocust te blijven en voedingsadvies om te zetten in échte maaltijden op je bord, gepersonaliseerd aan jouw behoeften.
