Dit zit er in een kledingpakket van een renner

Dit zit er in een kledingpakket van een renner

Jaarlijks krijgen onze renners en rensters een flink pakket van onze kledingpartner AGU. Benieuwd wat daar allemaal in zit? We leggen het hieronder uit!

Shirts en roadsuits

Aero, mesh of woven. Met of zonder kraag. Een los tenue of een roadsuit. Er is voor ieder wat wils. Het aeroshirt is gebaseerd op het tijdritpak en daarmee de snelste variant van het pak. Het mesh-shirt is gemaakt van, de naam zegt het al, mesh. Dit extra dunne materiaal zorgt voor maximale verkoeling tijdens warme dagen. In de achterzijde zit materiaal met sunblock verwerkt waardoor de kans op verbranding door de zon kleiner is. Het woven-shirt is speciaal voor de voorjaarsklassiekers. Dit shirt is waterafstotend en is meer winddicht dan de andere shirts. Het klassieke tenue en de mesh-variant zijn ook als roadsuit beschikbaar.

 / 

Bibshorts en bibtights

Net als bij het shirt zijn er verschillende varianten van de bibshort. De aero-broek past perfect bij het aero-shirt. Ook hebben de renners keuze uit een broek met speciale zijkant. Hier zit ceramic aan de flanken verwerkt. Dit voorkomt schaafwonden en zorgt voor sneller herstel na een val. De thermische broek is perfect voor koude dagen, terwijl de woven-broek speciaal voor de voorjaarsklassiekers is ontwikkeld. Deze bibshort is, net als het shirt, extra waterafstotend. De lange broek, de bibtight, is er in een standaard variant en in een variant met windwerende voorkant.

 / 

Handschoenen en sokken

Ook van de handschoenen en sokken is er een aero-variant. Daarnaast zijn er handschoenen met en zonder padding beschikbaar. Verder zijn de sokken er in een aero en klassiek model én een extra dunne variant voor warme omstandigheden.

Winterbovenkleding

Om het lichaam goed warm te houden tijdens koude of natte weersomstandigheden dragen renners verschillende lagen kleding. De bovenste laag is vaak een thermojack. Voor de allerkoudste dagen is er een speciaal winterjack gevoerd met schapenvacht, het Polartec vest. Op natte, regenachtige dagen dragen de atleten een regenjack, windvest of gabba. Om geen natte en koude voeten te krijgen trekken ze overschoenen aan.

 / 

Tijdritpak

Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een specifiek op maat gemaakt tijdritpak die in de windtunnel is getest. Dat is een zeer intensief proces, dat nu al maar liefst 3,7 procent minder luchtweerstand en tot 1,3 procent tijdwinst heeft opgeleverd ten opzichte van de beginsituatie.

Overig

De atleten ontvangen ook race- en podiumcaps, koerspetten, cols, zonnebrillen, been- en armstukken, onderkleding en casual kleding van AGU

 / 

Verschil tenues teams

De bedrukking van de shirts van het World Tour Team, Women’s Team en Development Team verschilt licht van elkaar.

Op de voorkant van het mannentenue prijken de logo’s van hoofdsponsors Jumbo en Visma, net als de logo’s van Skoda, Hema, Campina, Graze en Agu. Ook staat het beeldmerk van UCI World Tour erop. Nieuw is het logo van Cervélo op de buik. Op de schouders en armen staan de logo’s van Cervélo, Jumbo, Visma, Campina en Hema, terwijl Hema ook terug te vinden is in de zij. In de kraag staan nogmaals de logo’s van de hoofdsponsors.

De kraag en achterkant van het vrouwentenue zijn hetzelfde. Aan de voorkant zijn de logo’s van Jumbo, Visma, Hema, Skoda, AGU, Elfi en UCI Women’s Worldteam te vinden. Ook hier zien we het logo van Cervélo op de buik. Aan de zijkant staat Vacansoleil en op de armen Cervélo, Jumbo, Visma, Parkhotel Valkenburg en Hema.

De voorkant van shirt van het Development Team is op twee uitzonderingen na hetzelfde als die van de vrouwenploeg. Elfi wordt daar vervangen door Calvé Pindakaas en daarnaast is het embleem van UCI Continental Team terug te vinden. Ook de mouwen schelen niet veel, behalve dat hier ook het beeldmerk van Calvé Pindakaas is toegevoegd. Zowel op de linker- en rechterflank van het shirt staat AGU gedrukt.

Op de achterkant van alle drie de shirts prijkt het rugnummer en de naam van de atleet.

Webshop

Zelf op zoek naar een kledingset van Team Jumbo-Visma? In onze webshop is het tenue van het mannenteam, het vrouwenteam en een versie voor kinderen beschikbaar. Daarnaast zijn ook de officiële Team Jumbo-Visma col en de windvest te koop. Andere artikelen, zoals een racecap, handschoenen en fietsshirt met lange mouwen zijn ook beschikbaar in de webshop.

Gerelateerde updates