Affini ook komende drie jaar bij Team Jumbo-Visma

Affini ook komende drie jaar bij Team Jumbo-Visma

Edoardo Affini en Team Jumbo-Visma verlengen de samenwerking met drie jaar. De Italiaanse hardrijder staat nu tot eind 2026 onder contract bij zijn Nederlandse broodheer. In 2021 debuteerde de vijfdejaars prof bij de formatie van Richard Plugge en sportief directeur Merijn Zeeman.

“Het voelt voor mij heel natuurlijk om na drie leuke jaren in dit team het avontuur samen voort te zetten”, zegt Affini (27). “Ik ben erg blij om te verlengen met drie jaar omdat dat volgens mij vertrouwen in elkaar en ook toewijding uitstraalt. Ik heb hier mijn sterke punten ontdekt en ik kijk ernaar uit om die met de steun van de ploeg verder te ontwikkelen. Het is motiverend om met enkele van de beste renners ter wereld te werken en samen onze doelen na te jagen. Daarnaast zal ik ook blijven proberen om zelf mooie prestaties te behalen als ik de kans krijg.”

"Edoardo is een rolmodel voor onze cultuur en een topsporter in hart en nieren"

Merijn Zeeman

Zeeman kon zich geen nabije toekomst zonder de coureur uit Mantova voorstellen. “We zijn superblij dat hij de komende drie jaren bij ons team blijft. Edo heeft bijzondere kwaliteiten. Hij is in staat om ontzettend veel werk te verrichten voor onze kopmannen en is daarnaast een geweldige tijdrijder. Als persoon is Edoardo een rolmodel voor onze cultuur en een topsporter in hart en nieren.”

 / 

Gerelateerde updates