Allrounder Tratnik, Hongaars kampioen Valter en Brits talent Gloag ‘thuis’ bij Jumbo-Visma

Allrounder Tratnik, Hongaars kampioen Valter en Brits talent Gloag ‘thuis’ bij Jumbo-Visma

Naast de nieuwe Nederlandse renners Dylan van Baarle en Wilco Kelderman mag Team Jumbo-Visma met de Sloveen Jan Tratnik, de Hongaar Attila Valter en de Brit Tom Gloag nog drie nieuwe gezichten verwelkomen.

De drie waren onder de indruk van de woorden die Kelderman tijdens de teampresentatie sprak. Kelderman, die een verleden bij de ploeg heeft, noemde het team een ‘grote familie’ en gaf aan het ‘gevoel van thuis’ weer snel te herkennen. “Het is een heel professionele omgeving waar iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Het is het beste van het beste.”

De 32-jarige Tratnik ervaart dat in zijn eerste weken bij Team Jumbo-Visma ook zo. “Ik heb een warm welkom bij de ploeg gekregen. Op het trainingskamp in Spanje was het gevoel al goed en ik kan eigenlijk niet wachten totdat het seizoen gaat beginnen.”

 / 

Gloag is al wat langer bij de ploeg. De 21-jarige voegde zich in het najaar van 2022 als stagiair bij de geel-zwarte brigade om in een aantal Italiaanse najaarskoersen zijn kwaliteiten verdienstelijk te laten ontbolsteren. “Ik heb al wat koersen mogen rijden in het vorige seizoen en dat was een prachtige ervaring. Toen was ik al onder de indruk van het team.”

"Tijdens mijn koersen voor de ploeg in het najaar raakte ik onder de indruk van het team"

Tom Gloag

De nationaal kampioen op de weg Valter (24) was al eerder dichtbij een overgang naar de Nederlandse equipe. “Twee jaar geleden waren we al in gesprek, maar toen heb ik uiteindelijk niet mijn ja-woord gegeven. Ik voelde me toen nog niet ‘rijp’ genoeg om de stap te zetten. Ik ben blij dat het er nu wel van gekomen is. Het voelt nu al een beetje als familie.”

 / 

De aanwinsten voelen allemaal de drang om iedere dag beter te worden. “Ik wil altijd het beste uit mezelf halen en ik denk dat ik dat hier nog meer kan doen. Misschien kan ik nieuwe dingen uit mezelf halen, ondanks dat ik al behoorlijk ervaren ben”, vertelt Tratnik.

"Ik ben blij met deze stap, de ploeg voelt zelfs al een beetje als familie"

Attila Valter

Voormalig roze-truidrager in de Giro d’Italia Valter is het daarmee eens. “Ik heb nog veel te leren en te ontwikkelen. Op dit moment in mijn carrière wil ik dat ook doen. Het is vechten voor je plaats in deze ploeg, maar ik wil naar het topniveau van deze ploeg groeien.”

Ook Gloag, ritwinnaar in de voorbije Tour de l'Avenir, wil stappen vooruit zetten. “Ik wil mezelf als jonge renner op alle gebieden ontwikkelen. In de koers, maar ook daarbuiten. Op het trainingskamp en in de wedstrijden die ik al gereden heb, mocht ik dat al ervaren. Dan wil je alleen maar meer.”

 / 

Gerelateerde updates