Canarische Eilanden en Team Jumbo-Visma starten samenwerking

Canarische Eilanden en Team Jumbo-Visma starten samenwerking

De Canarische Eilanden en Team Jumbo-Visma zijn een samenwerking gestart. De atleten van de wielerploeg trekken jaarlijks naar Tenerife om zich op verschillende wielerwedstrijden voor te bereiden.

“Het is de perfecte uitvalsbasis voor wielrenners. Tenerife heel veel beklimmingen, goede wegen en een uitstekend klimaat. Het is de enige hoogtestage waar we altijd in goede weersomstandigheden kunnen trainen. Dat is erg prettig”, legt Primoz Roglic uit.

Tot dusver heeft Team Jumbo-Visma Tenerife dit jaar al drie keer bezocht. “De belangrijkste redenen om ons op Tenerife voor te bereiden zijn het klimaat, de hoogte en de lange beklimmingen”, vertelt Head of Performance Mathieu Heijboer. Om deze reden zijn de partijen een samenwerking aangegaan.

De weersomstandigheden van het Nationaal Park maken deze omgeving tot een ideale bestemming voor deze professionele wielrenners. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je in zo'n korte tijd van zeeniveau naar meer dan tweeduizend meter boven zeeniveau kunt klimmen. Trainen op meer dan 2.500 meter hoogte biedt ideale omstandigheden om aan het uithoudingsvermogen te werken. "Door op hoogte te trainen, kunnen we meer zuurstof vervoeren als we terugkeren naar zeeniveau. Uiteindelijk komt dat neer op betere prestaties", vertelt trainer Tim Heemskerk.

 / 

Als het om het klimaat gaat, zijn de cijfers voor de Canarische Eilanden duidelijk. Gemiddeld 23 graden in de zomer, 19 graden in de winter en 4.800 uur daglicht per jaar. Wout van Aert: “De Canarische Eilanden zijn een van de weinige locaties waar je in bepaalde periodes van het jaar bij mooi weer kan trainen.” George Bennett vult aan: “Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je zoveel hellingen, zulk mooi weer en rustige wegen kunt vinden om te trainen. Alles is perfect. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op hoogte te verblijven, wat op andere bestemmingen niet zo evident is.”

Gerelateerde updates