Na historisch 2023 wil Team Visma | Lease a Bike ook in 2024 sportgeschiedenis schrijven

Na historisch 2023 wil Team Visma | Lease a Bike ook in 2024 sportgeschiedenis schrijven

Voor het eerst in de geschiedenis won een wielerploeg in 2023 drie grote rondes. Team Jumbo-Visma, per 1 januari Team Visma | Lease a Bike, deed dat ook nog eens met drie verschillende winnaars. Primoz Roglic schreef de Giro op zijn naam, de Tour-zege was voor Jonas Vingegaard en Sepp Kuss pakte de Vuelta-winst. Een historisch unicum, in een toch al prachtig seizoen met in totaal 69 overwinningen.

“Een ongekend succes en het resultaat van toewijding van de hele organisatie”, liet CEO Richard Plugge optekenen tijdens de ploegvoorstelling in MOVE Amsterdam. Sportief directeur Merijn Zeeman voegde daaraan toe dat de ploeg nu niet stil gaat zitten en komend jaar opnieuw grote doelen stelt. De wielerploeg wil schitteren in het klassieke voorjaar, gaat voor ritzeges in de Giro d’Italia, aast op een derde opeenvolgende Tour de France-eindzege en wil als titelverdedigers hoge ogen gooien in de Vuelta a España. “Dat zijn ambitieuze doelen die je van onze ploeg mag verwachten. Wij willen sportgeschiedenis blijven schrijven en dat doen we als we die doelen komend jaar samen verwezenlijken”, vervolgt Zeeman.

Klassieke voorjaar
Met renners als Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Dylan van Baarle hoopt de ploeg hoge ogen te gooien in het klassieke voorjaar. De nadruk ligt daarbij op de monumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Wout van Aert: “Het blijft een droom om een van die monumenten te winnen en we gaan er weer alles aan doen om die droom te laten uitkomen”.

Giro d’Italia
In de Ronde van Italië gaat Team Visma | Lease a Bike op jacht naar ritzeges. Met renners als Wout van Aert, Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks aan de start, moet de ploeg in staat zijn om meerdere etappes te winnen.
Kooij: “Ik kan niet wachten tot de Giro. Ik ben groot geworden in het Development Team van deze ploeg, en het is mooi dat ik nu de kans krijg mijn sterke seizoen van 2023 een vervolg te geven in mijn eerste grote ronde”.

Tour de France
In de Ronde van Frankrijk zal tweevoudig winnaar Vingegaard opnieuw op jacht gaan naar de eindzege. Dat zou een derde opeenvolgende winst betekenen in ‘s werelds grootste wielerwedstrijd, waarmee de Deen zich in een bijzonder rijtje renners zou scharen. Vingegaard: “Dat wordt natuurlijk niet eenvoudig. De concurrentie is groot, maar wij geloven ook in onze aanpak en we zullen zorgen dat we weer een goed plan hebben.”

Vuelta a España
Als titelverdediger zal Team Visma | Lease a Bike met ambities starten in de Vuelta a España. Hoe die ambities ingevuld moeten worden, komt later in het seizoen aan de orde.
Zeeman: “Vorig jaar was natuurlijk historisch en als titelverdediger zijn we altijd ambitieus, maar onze concrete plannen voor de Vuelta zullen we later definitief bespreken.”

Nieuwe logo en tenue
Team Visma | Lease a Bike lanceerde tijdens de ploegenvoorstelling ook het nieuwe logo en tenue voor het wielerseizoen 2024. Met de combinatie van Visma en Lease a Bike als hoofdsponsors wordt een nieuwe start gemaakt die voortborduurt op alles wat de ploeg de laatste jaren heeft gepresteerd en opgebouwd. Dat komt nadrukkelijk tot uiting in het tenue, waarin geel en zwart nog altijd de boventoon voeren. Die kleuren worden verankerd in Yellow B., de nieuwe naam van het bedrijf achter de wielerploeg en vervanger van Blanco Pro Cycling. Lees hier meer over de presentatie van het nieuwe logo en shirt.

Gerelateerde updates