Team Jumbo-Visma zet in het voorjaar vol in op monumenten

Team Jumbo-Visma zet in het voorjaar vol in op monumenten

Na een fantastisch seizoen waarin zoveel werd gewonnen door Team Jumbo-Visma wordt de lat voor 2023 opnieuw hoog gelegd. Het winnen van één van de twee grootste monumenten, De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, staat hoog op het verlanglijstje. Met de komst van Dylan van Baarle is de ploeg voor de voorjaarsklassiekers versterkt en klaar om haar torenhoge ambities waar te maken.

Wout van Aert liet tijdens de teampresentatie in Amsterdam blijken erg blij te zijn met de komst van de Nederlander. “De ploeg wordt op deze manier alleen maar sterker. Vorig jaar was dat met Tiesj en Christophe al zo en toen hebben we een goed voorjaar gedraaid. De Ronde heb ik helaas moeten laten schieten, maar toen ik hersteld was van mijn coronabesmetting heb ik nog wel podium gereden in Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik.”

Komend seizoen start Van Aert na een druk veldritseizoen in Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo alvorens hij naar België trekt voor de andere klassiekers.

"Met de komst van Dylan wordt de ploeg alleen maar sterker"

Wout van Aert en Merijn Zeeman

Waar velen risico’s zien in twee uitstekende renners die als kopman kunnen fungeren, ziet de Belg juist voordelen. “In klassiekers gaat het er om dat je met zoveel mogelijk renners in de finale zit. Dan moet je het als team kunnen uitspelen. Als Dylan en ik in een laat stadium nog voorin zitten, hebben we een goede kans op de winst. Ik weet zeker dat we elkaar alleen maar sterker gaan maken. Door samen te koersen verhogen we beiden onze kansen.”

Van Baarle beaamt de woorden van zijn nieuwe ploegmaat. “Wij moeten er voor gaan zorgen dat we met z’n tweeën in de finale terechtkomen. Uiteindelijk zal altijd de beste van de dag winnen. Ik kijk er heel erg naar uit om in wedstrijdverband met Wout te rijden.”

 / 

Vorig jaar draaide de Nederlander solo de wielerbaan op in het legendarische Vélodrome en voegde hij Parijs-Roubaix toe aan zijn palmares. “Dat ga ik niet snel meer vergeten. Komend seizoen mag ik daar terugkeren als de huidige winnaar, een enorme eer.”

Waar hij eerder dikwijls in de schaduw van andere kopmannen bleef, treedt Van Baarle bij Team Jumbo-Visma nog meer op de voorgrond. “Dat brengt natuurlijk druk met zich mee, maar ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik kijk nu ook al heel erg uit naar de Ronde van Vlaanderen. Die koers heeft iets speciaals voor mij. Ik was er al een aantal keren dichtbij de overwinning. Dat spookt soms nog wel eens door mijn hoofd.”

"Een overwinning in De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix is een droom"

Merijn Zeeman

“Dylan is een heel belangrijke toevoeging aan ons klassiekerteam”, vertelt Merijn Zeeman over de door hem zo genoemde droomtransfer. “En met Christophe, Tiesj, Nathan en de gebroeders Van Dijke hebben we daarnaast weer een sterke basis staan om maximaal te presteren. Een monument winnen in het wielrennen is super lastig. Gelukkig hebben we er al twee gewonnen”, doelt de sportief directeur op de overwinning van Van Aert in San Remo en Primoz Roglic in Luik. “Maar we zitten nog vol met ambities.”

De Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen. Daar droomt Zeeman al een tijdje van. “Ik denk dat het mogelijk is met deze ploeg. Vorig jaar waren Van Aert en Van Baarle nog elkaars grootste tegenstanders in Roubaix, maar dat gaat dit jaar dus helemaal anders zijn. We verwachten in de finales van klassiekers nog sterker te zijn dan voorheen. Specifieke trainingen, de beste materialen en een uitgestippeld tactisch plan zijn allemaal essentiële onderdelen. Het gaat een heel interessant voorjaar worden.”

 / 

“Vorig jaar waren de overwinningen van Wout in de Omloop het Nieuwsblad en de E3 Classic echt prachtig”, zegt Tiesj Benoot, maar de renner benadrukt dat de ploeg nog hogere doelen heeft. “Wij streven naar overwinningen in monumenten. In Vlaanderen wil ik op mijn best zijn om met de ploeg het maximale eruit te halen.”

"Ik kan niet wachten om het voorjaarsseizoen te beginnen"

Tiesj Benoot

Bij afwezigheid van Van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad mag de Belg nu voor eigen kansen gaan. “Die aanpak van een vrije rol in bepaalde koersen heeft vorig jaar uitstekend gewerkt en gaan we ook komend jaar toepassen.”

Benoot typeert de brandende ambitie van Team Jumbo-Visma’s klassieke kern. “Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Gerelateerde updates