Team Visma | Lease a Bike-kopman Benoot mikt in Luik-Bastenaken-Luik op nieuw succes

Team Visma | Lease a Bike-kopman Benoot mikt in Luik-Bastenaken-Luik op nieuw succes

Met goede vorm, aansprekende resultaten en veel motivatie trekt Tiesj Benoot zondag als kopman van Team Visma | Lease a Bike naar Luik-Bastenaken-Luik. Ondersteund door onder anderen Attila Valter, hoopt Benoot op een nieuw aansprekend resultaat.

Met een derde plaats in de Amstel Gold Race en een negende plaats in een, door de weersomstandigheden, ijskoude en kletsnatte Waalse Pijl trekt Benoot vol vertrouwen naar het vierde wielermonument van het seizoen. “Ik hoop weer met goede benen aan de start te staan zondag. Luik-Bastenaken-Luik is een speciale wedstrijd voor mij. Met mijn conditie zit het wel goed, dat voelde ik zondag en woensdag al en dat gevoel hoop ik komende zondag weer te hebben.”

Het zijn voor de 30-jarige Belg bijzondere weken. Niet omdat hij sinds het openingsweekend van klassieker naar klassieker leeft, maar met name vanwege zijn pasgeboren dochtertje. “Ik ben super trots en blij natuurlijk. Alles gaat goed met moeder en dochter, anders zou ik hier natuurlijk ook niet zijn. Samen hebben we als gezin veel opgeofferd zodat ik goed zou zijn in deze periode. We hebben dan ook samen beslist dat ik woensdag in de Waalse Pijl en zondag in Luik-Bastenaken-Luik nog aan de start verschijn.”

Benoot krijgt in Luik versterking van onder meer Valter, die uitkijkt naar zijn tweede deelname aan La Doyenne. Voor de Hongaar is de race die over onder meer La Redoute, Côte de Stockeu en Roche aux Faucons gaat, dit seizoen zijn eerste koers na de Ronde van Catalonië. “De editie van vorig jaar was voor mij een van de zwaarste wedstrijden die ik ooit gereden heb”, zegt Valter over de koers die over meer dan 250 kilometer gaat. “Ik hoop dat ik mezelf kan verbeteren ten opzichte van de vorige editie met wat meer ervaring op zak. Ik ben erg blij dat ik Tiesj mag helpen. Hij is goed in vorm, dus ik wil hem weer aan een mooi resultaat helpen.”

"Ik ben erg blij dat ik Tiesj mag helpen"

Attila Valter

Voor de Hongaars kampioen is het ook een goede voorbereiding voor de aankomende Giro d’Italia. “Ik ben de afgelopen weken op hoogte op Tenerife geweest, dus het is even afwachten hoe ik uit die training ga komen. Wel heb ik het idee dat mijn vorm goed is en dat we een sterk trainingsblok achter de rug hebben. Ik kijk er alleen maar naar uit om weer te gaan koersen en zie deze koers ook als extra voorbereiding voor de Giro.”

Selectie Team Visma | Lease a Bike: Tiesj Benoot, Loe van Belle, Milan Vader, Julien Vermote, Ben Tulett, Attila Valter en Tosh van der Sande.

Gerelateerde updates