Van Dijke vol vertrouwen naar ZLM Tour op bekend terrein

Van Dijke vol vertrouwen naar ZLM Tour op bekend terrein

Team Jumbo-Visma neemt van 7 tot en met 11 juni deel aan de ZLM Tour in eigen land. Tim van Dijke staat, na een sterk voorjaar, te popelen om met de Nederlandse wielerformatie op jacht te gaan naar ritzeges.

De 34ste editie van de ZLM Tour wordt woensdagavond afgetrapt met een proloog van ruim zes kilometer in Zeeland. Daarna volgen nog vier vlakke ritten. Vorig jaar kwam Olav Kooij in drie etappes als eerste over de streep en won hij ook het eindklassement. “Dat is ook voor dit jaar het grote doel. Ik denk dat we iedere dag kunnen winnen, daar moeten we vol voor gaan”, aldus een ambitieuze Van Dijke.

De 23-jarige renner kende naar eigen zeggen zijn beste voorjaar uit zijn nog prille wielercarrière. Van Dijke stond op de startlijst in het merendeel van de Vlaamse voorjaarsklassiekers en mocht als kers op de taart ook deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Dat was echt onwijs gaaf. Het waren mijn eerste wielermonumenten. Om alleen al op het startformulier van die wedstrijden te staan en in dienst te rijden van onze kopmannen was geweldig. Het zijn verreweg de zwaarste wedstrijden die ik ooit heb gereden.”

"Ik kijk erg uit naar de proloog in de ZLM Tour, het parcours is zo'n beetje mijn achtertuin"

Tim van Dijke

De Nederlander bewees zijn goede vorm ook al in Denain. In de Franse eendagskoers wist Van Dijke op het juiste moment met een aantal andere renners te ontsnappen en sprintte hij naar een verdienstelijke tweede plaats. “In dienst rijden van een sterke kopman geeft zeker voldoening, maar af en toe voor je eigen kans gaan is ook mooi. Helaas werd ik net geklopt in de sprint.” Vorige week maakte de renner in Scandinavië na een rustperiode en een blessure weer zijn opwachting in het peloton. “In de laatste rit deed ik mee voor de dagzege en werd ik zesde. Een prima week met veel vooruitgang”, vat Van Dijke de Ronde van Noorwegen samen.

Van Dijke kijkt erg uit naar de start van de ZLM Tour. De proloog in Heinkenszand staat al een tijdje met rood omcirkeld in de agenda van de Zeelander. “Het parcours ken ik helemaal uit mijn hoofd. Het is zo’n beetje mijn achtertuin waar we straks fietsen. Een proloog is heel lastig om te winnen. Een seconde meer of minder is bepalend voor winst of verlies. Deze staat hoog op mijn verlanglijstje. Veel vrienden en familie zullen langs de kant van de weg staan. Ik kijk ernaar uit!”

"We gaan met Olav vol voor ritzeges, maar ook het eindklassement is ons doel"

Tim van Dijke

“De dagen daarna zullen we met Olav vol voor ritzeges gaan. Hij is goed in vorm en ik denk dat we net als vorig jaar de ZLM Tour kunnen winnen”, aldus Van Dijke. “Maar we zullen wel elke dag scherp moeten zijn. De proloog is belangrijk voor het algemeen klassement, maar ook de bonificatieseconden moeten niet onderschat worden. Die kunnen aankomende week het verschil maken. Als ik een goede proloog rijd en we kunnen meedingen naar ritzeges en het eindklassement met Olav is mijn week geslaagd.”

Naast Van Dijke en Kooij staat Team Jumbo-Visma aanstaande woensdag met Jos van Emden, Gijs Leemreize, Timo Roosen, Tosh Van der Sande en Lennard Hofstede aan de start van de ZLM Tour.

Gerelateerde updates