Affini valt aan, Van Dijke raakt ingesloten in achttiende etappe Giro d’Italia

Affini valt aan, Van Dijke raakt ingesloten in achttiende etappe Giro d’Italia

In de voorlaatste vlakke etappe van de Giro d’Italia eindigde Tim van Dijke als zeventiende. De 24-jarige Nederlander raakte op een cruciaal moment ingesloten, waardoor hij niet kon sprinten voor de topplekken. Eerder in de etappe toonde Edoardo Affini zich in de vlucht. De winst was voor Tim Merlier.

Na de voorbije bergetappes lag er in Padova opnieuw een kans voor de sprinters. Na het startschot in Fiera di Primiera wachtte de renners een korte helling, maar daarna was het vrijwel vlak tot aan de streep. In de openingsfase probeerde Affini de vroege vlucht op poten te zetten, maar hij kreeg geen ruimte van de sprintersploegen. Even later wisten vier andere renners wel de goede vlucht te vormen. Het peloton gaf hen weinig ruimte.

Met nog zestig kilometer te gaan leken de vier leiders gegrepen te worden door het peloton. Op dat moment maakte Affini alsnog de sprong naar de kopgroep. De voorsprong van het vijftal werd nooit groter dan een halve minuut. Op tien kilometer van de finish werden ze gegrepen, waarna het peloton zich opmaakte voor een massaspurt. Affini loodste Van Dijke op het goede moment naar voren, maar op een cruciaal moment raakte de Nederlander ingesloten. Van Dijke werd uiteindelijk zeventiende.

"In Rome ga ik het opnieuw proberen"

Tim van Dijke

“Het was een snelle en lastige finale, maar ik voelde me erg goed”, zegt Van Dijke na afloop. “Ook Edoardo was sterk vandaag. Na zijn inspanningen in de aanval, leverde hij nog knap werk om me in een goede positie te brengen. Op 900 meter van de streep volgde er een belangrijke bocht. Daar zat ik goed geplaatst. Vanaf dat moment verwachtte ik een op een lint getrokken peloton, maar dat was niet het geval. Het viel stil, waardoor ik overspoeld werd door de renners achter me. Ik zat helaas te ver om nog volop te kunnen sprinten. Gelukkig was het voel goed. In Rome ga ik het opnieuw proberen.”

Giro d'Italia

Stage 18

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates