Powered by
Affini wordt vierde in snelle tijdrit Baloise Belgium Tour

Affini wordt vierde in snelle tijdrit Baloise Belgium Tour

Edoardo Affini is in de openingstijdrit van de Baloise Belgium Tour naar een vierde plaats gesneld. De Italiaan van Team Visma | Lease a Bike reed een sterke tijdrit, maar kwam uiteindelijk twaalf seconden tekort voor de zege.

Op het vrijwel vlakke parcours van zo’n twaalf kilometer in en rondom Beringen konden de hardrijders en tijdritspecialisten hun kunsten tonen. Mick van Dijke zette bij zijn terugkeer in het peloton een degelijke tijd neer, die lange tijd in de top tien kon standhouden. De echte favorieten reden nog wat harder en Affini mengde zich in die strijd. In het tweede gedeelte van de tijdrit perste de Italiaan er nog alles uit, waardoor hij uiteindelijk op de vierde plaats strandde. De Noor Søren Wærenskjold zegevierde. 

“Ik denk dat het wel redelijk goed ging”, zegt Affini na afloop van zijn race tegen de klok. “Het was na de Giro d’Italia een beetje afwachten hoe de benen zouden voelen. Zo’n tijdrit is natuurlijk een korte, maar stevige inspanning. Dat is wel lastig om mee te herbeginnen.” 

"Zeker op de langere stukken kon ik de snelheid flink de hoogte in jagen."

Edoardo Affini

De specialist reed uiteindelijk naar de vierde plaats. “Ik ben in de buurt van de eerste renners gekomen en kon op dit parcours wel mijn ritme vinden. Zeker op de langere stukken kon ik de snelheid flink de hoogte in jagen. Ik kan zeker niet ontevreden zijn.”

“De verschillen tussen de klassementsrenners zijn nog niet zo heel groot na deze tijdrit”, aldus Per Strand Hagenes, die zeventiende en tweede Team Visma | Lease a Bike-renner werd. “Mijn tijdrit ging redelijk, maar ik had wel op iets meer gehoopt. De trainingen van de afgelopen tijd zijn goed gegaan, dus ik hoop dat ik de goede vorm en benen deze week kan tonen.”b

 / 

Gerelateerde updates