Benoot vijfde in openingsetappe Ronde van Luxemburg

Benoot vijfde in openingsetappe Ronde van Luxemburg

Tiesj Benoot is de openingsetappe van de Ronde van Luxemburg als vijfde geëindigd. De 29-jarige Belg van Team Jumbo-Visma verteerde de slothellingen goed, waarna hij naar de vijfde plek sprintte in een uitgedund peloton. De ritwinst was voor Corbin Strong.

De start van de 83e editie van de Ronde van Luxemburg had plaats in de gelijknamige hoofdstad. Er wachtte het peloton een 155 kilometer lange etappe met onderweg enkele steile hellingen. Een kopgroep van vier renners reed een ruime voorsprong bij elkaar, maar met de slotkilometers in zicht werd het viertal ingerekend. Benoot had op de hellende aankomststrook nog een sterk eindschot in de benen.

“We kunnen tevreden zijn met dit resultaat”, reageert ploegleider Maarten Wynants na afloop. “We wisten vooraf dat dit soort aankomst niet helemaal Tiesj zijn ding is. Hij reed een goede slotklim en hij kon mee met de beste punchers, dus we kunnen spreken van een geslaagde finale vanuit zijn perspectief.”

“Ons doel was om ook Tim van Dijke in de eerste groep te hebben, maar hij eindigde uiteindelijk op vijftien seconden van de ritwinnaar”, vervolgt Wynants. “We verwachten dat er nog enkele zware etappes aan zitten te komen, dus er kan nog veel gebeuren. Meestrijden voor eindwinst of een plek op het eindpodium is wellicht onrealistisch, maar we bekijken het dag per dag.”

Škoda Tour Luxembourg

Stage 1

Gerelateerde updates